Година спілкування “Ми вчимося жити в мирі”

  День миру є символом надії та співчуття для мільйонів людей у всьому світі, які прагнуть завершення збройних конфліктів та побудови світу без війн і страждань. Особливо це відчуття сьогодні актуальне для нас українців. Цей день — не лише символічна дата, але й важливе нагадування світу про те, що в нашій країні вже третій рік триває війна. 18 вересня 2024 р. у бібліотеці-філії №20 (с. Добровляни) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради відбувся показовий захід «Ми вчимося жити в мирі». На захід були запрошені керівники Івано-Франківської МЦБС колеги-бібліотекарі. Усі запрошені гості мали можливість ознайомитися з тематичними віршами, сценками, легендами та піснями. І найвищу цінність миру, який є запорукою щасливого життя, сьогодні відчула кожна українська родина. Мир не означає програти війну, мир – це щоденна праця кожного громадянина задля вдосконалення, розвитку і спокою в країні.
Детальніше

Майстерка « Моя пташка миру».

21 вересня в Україні і в усьому світі відзначають Міжнародний день миру. На сьогодні для нашої держави це свято є особливим. Нині українці мужньо виборюють право жити вільно у своєму домі, відстоюють Незалежність та Суверенітет, захищають мирне небо і щасливе майбутнє українських дітей. І з цієї нагоди, 18 вересня 2024 року, в бібліотеці-філії №8 МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради бібліотекарка  провела для учнів 5-го класу Ліцею №6  майстерку « Моя пташка миру».

Детальніше

Виставка-довідка “Чужих дітей не буває” (до День усиновлення в Україні)

17 вересня в Україні відзначається День усиновлення в Україні. Це свято людяності, милосердя, великодушності, яке не випадково збігається з днем християнських святих Віри, Надії, Любові та матері їх Софії. Це надзвичайно тепле свято для всієї української громади, і, насамперед, для батьків і дітей, які волею долі стали однією родиною. 17.09.2024 року в читальному залі ЦБ (вул. П. Орлика, 5) Департаменту культури Івано-Франківської міської ради була презентована виставка-довідка “Чужих дітей не буває” (до День усиновлення в Україні).

Детальніше

Літературна візитка “Великий Сонцепоклонник”

 “…Я весь серед своїх героїв
живу їх життям, поділяю їх горе і радощі,
 говорю їх мовою…”     (М. Коцюбинський)

17 вересня 2024 року минає 160 років від дня народження  Михайла  Михайловича Коцюбинського, одного з найцікавіших і найяскравіших українських письменників кінця ХIХ сторіччя. З нагоди цієї дати в бібліотеці-філії №13 (с. Хриплин вул. Берегова 4в) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради відбувся захід “Великий Сонцепоклонник”. Бібліотекарка розповіла присутнім цікаві та маловідомі факти з життя та творчості митця, який понад усе любив сонце, квіти і дітей.  Доля виділила великому сонцелюбу неповних 49 років, але за такий короткий час він встиг зробити не на одне життя.   “М. Коцюбинському належить одне з найпочесніших місць після Шевченка, поруч з Іваном Франком, Лесею Українкою, Стефаником – щодо краси й глибини своїх творів іншого письменника такого ми не знайдемо”,- писав Павло Тичина. 

Детальніше

Кінозал “Релаксотерапія”

16.09.2024 р. о 13:00 у читальному залі ЦБ (вул. Пилипа Орлика, 5) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради відбувся показ фільму «Двохсотлітня людина». «Двохсотлітня людина» — американський сімейний фільм 1999 року, фантастична мелодрама. Прем’єра відбулася 13 грудня 1999 року. Фільм було знято за оповіданням Айзека Азімова «Двохсотрічна людина», написаним у 1976 р. На початку нового тисячоліття стався прорив у глобальних технологіях. Люди вже не тримають вдома кішок і собак, вони заводять собі роботів. Так чинить і Річард Мартін (Сем Нілл). Він купує незвичний подарунок — нового робота NDR-114 (Ен-Ді-Ер-114) (Робін Вільямс). Маленька дочка Річарда назвала його Ендрю. Оскільки робот, створений і куплений як домашній побутовий прилад, запрограмований на виконання невдячної і брудної роботи, поступово починає відчувати емоції і в нього виникають творчі ідеї, родина Мартіна згодом виявляє, що Ендрю — далеко не звичайний робот… На перегляд кінострічки завітали мешканці нашого міста та постійні гості бібліотечних заходів – учасники Івано-Франківського територіального центру соціального обслуговування. Запрошуємо всіх бажаючих приєднатися до наступного сеансу кінозалу, який відбудеться 23.09.2024 р.

Детальніше
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top