Година роздумів ” Найбільше я хочу, щоб мир був на світі”

Найбільше я хочу, щоб мир був на світі! Міжнародний День Миру відзначають 21 вересня щороку з ініціативи Генеральної Асамблеї ООН. Це день всесвітньої відмови від насильства й заклик до глобального припинення вогню. Вперше це свято почали відзначати в 1981 році, тоді його святкували у третій вівторок вересня, у день відкриття сесії ООН. Проте, з 2002 року, Генеральна Асамблея ООН ухвалила рішення перенести святкування на 21 вересня, щоб щорічно нагадувати всьому світу про важливість миру. Щороку ООН присвячує цей день певній темі, що стосується миру. Тема Міжнародного дня миру 2024 року — «Виховання культури миру» Для нас, ще порівняно недавно мирне життя — це була буденність, а зараз— це мрія. Ми щодня змушені виборювати право жити під мирним небом. Мир справді має дуже важливе значення і наш народ по-особливому це відчуває з 2014 року. 20 вересня, в бібліотеці-філії № 22 с. Тисменичани Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради, з учнями 6-го класу (керівник Плитус А. Г.)    Тисменичанського ліцею, пройшла година роздумів  «Найбільше я хочу, щоб мир був на світі».

Детальніше

Патріотичний флешмоб “Хай буде мир у нашій Україні”

21 вересня — Міжнародний день миру та День миру в Україні. Для того, щоб ознайомити наших користувачів з історією започаткування Міжнародного дня миру; сприяти вихованню в них почуття патріотизму, національної гордості, любові до рідного краю, сприяти формуванню активної життєвої позиції, ми, бібліотекарі бібліотеки-філії №1 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради 19 вересня провели патріотичний флешмоб “Хай буде мир у нашій рідній Україні”.

Детальніше

Інформаційна тусовка «Соціальні мережі: історія розвитку»

“Соціальні мережі, як і кожне творіння людських рук, є недосконалим. Тому потрібно задуматись, чи не забагато часу ми витрачаємо на них, якого нам ніколи ніхто не поверне” 

Шері Теркл, авторка роботи «Друге Я або життя на екрані».

19 вересня центральна бібліотека для дітей запрошувала дітей старшого відділу на інформаційну тусовку «Соціальні мережі: історія розвитку». Бібліотекарки спілкувалися з дітьми про їх життя в соціальних мережах, про користь та негативний вплив соціальних мереж, про історію найвідоміших Інтернет ресурсів. Підлітки із задоволенням взяли участь у анкетуванні «Ваше ставлення до спілкування в мережі Інтернет».

Що таке соціальна мережа?

Вперше термін «соціальна мережа» з’явився у 1954 році, застосував його Дж. А. Барнес і означав він взаємовідносини між двома і більше людьми.  Віртуальний майданчик, що забезпечує спілкування, підтримку, створення, розбудову, відображення та організацію соціальних контактів, обмін даними між користувачами і обов’язково передбачає попереднє створення облікового запису. Реєстрація у соціальних мережах доступна дітям з 13 років.

Детальніше

Art-акція “Подаруй смайлик другові”

 Кожний рік, 19 вересня, відзначається свято – день народження дружелюбного смайлика. І з нагоди такого свята, 19 вересня 2024 року, бібліотека-філія №8 МЦБС Департаменту культури Івано-Франківського міської ради разом з усім світом взяла участь у святкуванні День смайлика і  для своїх користувачів підготувала art-акцію «Подаруй смайлик другу». Сьогодні в бібліотеці було весела і гамірно всі читачі які завітали в бібліотеку брали участь у art-акції « Подаруй смайлик другові».  Весь день хлопчики та дівчатка ділились один з одним гарним настроєм.  А той хто приходив до  бібліотеки з поганим настроєм, обов’язково заряджався позитивом. Молодші школярі розмальовували кульки-смайлики, а старші діти малювали і складали зі смайликів повідомлення, щоб подарувати друзям. Весело та цікаво пройшла акція. Малий смайлик приніс багато приємних емоцій усім  учасникам заходу. А ще не обійшлось без веселої фотосесії.

Детальніше

Година спілкування “Ми вчимося жити в мирі”

  День миру є символом надії та співчуття для мільйонів людей у всьому світі, які прагнуть завершення збройних конфліктів та побудови світу без війн і страждань. Особливо це відчуття сьогодні актуальне для нас українців. Цей день — не лише символічна дата, але й важливе нагадування світу про те, що в нашій країні вже третій рік триває війна. 18 вересня 2024 р. у бібліотеці-філії №20 (с. Добровляни) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради відбувся показовий захід «Ми вчимося жити в мирі». На захід були запрошені керівники Івано-Франківської МЦБС колеги-бібліотекарі. Усі запрошені гості мали можливість ознайомитися з тематичними віршами, сценками, легендами та піснями. І найвищу цінність миру, який є запорукою щасливого життя, сьогодні відчула кожна українська родина. Мир не означає програти війну, мир – це щоденна праця кожного громадянина задля вдосконалення, розвитку і спокою в країні.
Детальніше
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top