Арт-майданчик «Я малюю щасливе дитинство»

     Щороку в перший день літа, 1 червня, у всьому світі відзначається Міжнародний день захисту дітей. Рішення про створення такого дня було прийнято під час сесії Міжнародної демократичної федерації жінок 1949 року в Парижі. Заснування такого дня ініціювали через те, що в багатьох країнах світу залишилося чимало дітей без батьків та даху над головою після Другої світової війни.

      На жаль, День захисту дітей уже третій рік в Україні проходить в умовах повномасштабної війни. Більше ніж 1790 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії РФ. Сотні тисяч дітей були змушені тимчасово виїхати з країни, десятки тисяч перечікують повітряні тривоги в укриттях, тисячі живуть в зоні бойових дій . Понад 530 дітей загинули та понад 1255 отримали поранення різного ступеня тяжкості. Зараз, як ніколи, маленькі українці особливо потребують уваги та турботи.
Традиційно захід до Дня захисту дітей організували 1 червня 2024 р. працівники бібліотеки-філії №6 (вул. Вовчинецька, 188) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради та педагог-організатор дитячо-юнацького клубу «Прометей». З вихованцями клубу була проведена імпреза – арт-майданчик «Я малюю щасливе дитинство».


Бібліотекарі розповіли дітям про історію походження цього дня, та познайомили з основними статтями Конвенції ООН про права дитини. Дітки довідалися, що кожна дитина має право на життя, на громадянство, на вільне висловлювання особистої думки, на освіту, відпочинок і дозвілля, на захист від фізичного та психологічного насильства, на захист від експлуатації дитячої праці.
З розповіді бібліотекарки присутні дізнались, що існує навіть окремий символ цього дня – зелений прапор, на якому зображена планета Земля, а довкола неї – фігурки дітей різних рас та національностей.
Діти висловлювали свої думки про мир, нашу перемогу, щасливе дитинство. Своє бачення щасливого дитинства діти виразили взявши участь у творчому конкурсі малюнків.
На завершенні заходу бібліотекарі ознайомили дітей з цікавими книгами, які варто прочитати під час літніх канікул.
Діти – це наше майбутнє, наш сенс життя і наше щастя. Нехай вони ніколи не знають війни, нехай їм завжди світить сонце яскраво, а життя дарує приємні подарунки.

Відповідальні працівники бібліотеки-філії №6.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top