Година роздумів «Якби тварини вміли говорити»

  Всесвітній день захисту тварин відзначають 4 жовтня. Це свято допомагає об’єднати зусиллям усіх, хто дбає про домашніх і бездомних тварин. З цієї нагоди, 4 жовтня 2021 року, в бібліотеці-філії №8 МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради  бібліотекарка підготувала для своїх користувачів  година роздумів «Як би тварини вміли говорити».  Захід відбувся з вихованцями гуртка бісер плетіння «Галицька майстерня». Спочатку учасники заходу прослухали розповідь бібліотекарки про те, що в усьому світі тварини мають право на захист життя, також діти дізнались, що в Україні є закон, який охороняє тварин від знущання над ними.  Діти з захопленням розповіли про своїх домашніх улюбленців деякі з них були підібрані на вулиці та зігріті любов’ю нових господарів. Закріпили знання про відповідальність за  жорстоку поведінку безпритульних тварин. Також для дітей   була оформлена ілюстративна виставка «Захист тварин – справа честі людей».

 Отже, давайте піклуватися про братів наших менших завжди, а не лише в цей день!

Детальніше
Детальніше

Зоологічний калейдоскоп “Чарівні звуки природи”

   Біологічне різноманіття Землі неухильно скорочується величезними темпами. Статистика надає жахливі цифри: кожну годину з лиця нашої  Землі безповоротно зникають три види тварин.  Кожен день відходять в історію близько 70-ти видів флори і фауни нашої планети. Життя людей немислиме без тварин, а значить людство повинно зробити все, щоб не допустити зникнення жодного виду. У Всесвітній день тварин працівники бібліотеки-філії №6 (вул. Вовчинецька, 188) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради 4. 10. 2024 р. завітали до вихованців дитячо-юнацького клубу «Прометей» для того, щоб поговорили про важливість і неповторність тваринного світу нашої  планети. З розповіді бібліотекарки діти дізналися, що історія Всесвітнього дня тварин починається з 1925 року, коли його вперше організував у Берліні німецький письменник і зоозахисник Генріх Ціммерманн. Він активно просував свою ідею, і 1931 року міжнародний конгрес прихильників руху захисту прав тварин, який проходив у Флоренції (Італія), одноголосно ухвалив пропозицію оголосити 4 жовтня всесвітнім днем тварин. В Україні Всесвітній день захисту тварин святкується, починаючи із 2000 року. Дітям було цікаво послухати неймовірні факти про тварин, та розповісти про своїх домашніх улюбленців та правила догляду за ними. Працівники бібліотеки розкрили присутнім таємницю кольорів сторінок Червоної книги, ознайомилися з рідкісними видами тварин  та тваринами занесеними до Червоної книги України. До уваги присутніх були представлені книги, які відкривають  маленьким читачам неймовірний світ тварин України та інших країн світу,  а також розповідають про домашніх  улюбленців та догляд за ними. Бібліотекарі закликали читачів пам’ятати про те, що «братам нашим меншим» завжди потрібна турбота, ласка, любов, а людство повинно відмовитися від необдуманого знищення тварин заради задоволення своїх далеко не найголовніших потреб.

Відповідальні працівники бібліотеки-філії №6.

Детальніше

Бібліотечне чаювання «Зігріймо серце добротою».

1 жовтня в усьому світі відзначають Міжнародний день людей похилого віку. Цей день є виявом поваги суспільства до людей старшого покоління, є символом єдності та спадкоємності поколінь. Літній вік людини зовсім не означає, що вона вже набагато що нездатна, а якраз навпаки – те, що може літня людина, рідко здатний зробити більш молодий. 3 жовтня в бібліотеці-філії №2 МЦБС Департаменту культури івано-франківської міської ради відбулося бібліотечне чаювання «Зігріймо серце добротою». Бібліотекар ознайомила з цікавими новими книгами, які допоможуть підняти інтелектуальний та духовний рівень користувачів і стати відповідною психотерапією. Найбільш вподобані книги користувачі одразу взяли на прочитання. Ми вдячні старшому поколінню за мудрість, досвід та незламний дух. Відповідальні за проведення працівники бібліотеки.

 

Детальніше

Година спілкування “Мої літа- моє багатство”

    У наймудрішій книзі Землі, в Біблії, Святому Писанні, відкрито говориться про те, що від нашого ставлення до наших батьків і матерів безпосередньо залежить наша власна тривалість життя на цій землі. Зневагою до проблем літніх людей ми сіємо свої власні майбутні проблеми. Генеральна Асамблея ООН закликає уряди, громадські організації та бізнес-структури, а також усіх людей на землі звернути і зосередити свою увагу на сприянні і вирішенні проблем літнього покоління. Наше цивілізоване суспільство – це суспільство людей різного віку. Нашими спільними зусиллями цілком можна забезпечити, не тільки щоб ми жили довше, але й щоб наше життя було більш якісним та повноцінним, різноманітним і приносило глибоке задоволення. Святкові заходи на День літньої людини в різних країнах різняться. В Україні день людей похилого віку традиційно відзначаємо у перші дні жовтня. Цій даті була присвячена година спілкування “Мої літа – моє багатство”, яка відбулася 3 жовтня 2024 року о 14.00 у бібліотеці-філії № 7 (вул.Дністровська 22) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міськради для учасників клубів “Золотий вік” та “Активне довголіття”. Розпочала захід  голова клубів, завідувачка бібліотеки-філії № 7 Ірина Тарновецька-Мороз. Вона розповіла історію клубу “Золотий вік” та новостворений клуб “Активне довголіття”. На заході були представлені здобутки учасників. Це роботи учасників клубів: Ольги Древецько, Анни Мулик, Валентини Яворовської, Анатолія Коробка та Мирона Левицького. Учасники клубів поділилися своїми думками про клубне життя.  Учасників заходу привітали : Народний аматорський український академічний хор “Мелодія” та акомпоніатор Михайло Морикін Центру культури і мистецтв Івано-Франківської міської територіальної громади. Закінчився захід спільним чаюванням всіх присутніх.

Детальніше
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top