Літературний глобус “Навколо світу з кавою”

1 жовтня – Всесвітній день кави. Ми, бібліотекарі бібліотеки-філії №3 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради, завжди відзначаємо цей день і з повагою ставимося до цього чудового напою. І цього разу, на відзначення кавового дня, 2 жовтня 2024 року ми провели Літературний глобус “Навколо світу з кавою”. Як завжди, наші читачі могли познайомитися з тематичною літературою, яка стосується кави, а також почути чимало цікавих історій, пов’язаних з цим напоєм. Ми переконані, що кава нерозривно пов’язана з літературним процесом, адже більшість європейської та американської творчої еліти проводила в кав’ярнях майже весь робочий день. Подібні чимось до міні-бібліотек, вони були місцем, де можна було знайти свіжу пресу, почути новини, попрацювати, обмінятися думками з колегами тощо. Запрошуємо і вас випити запашної кави в найвідоміших літературних кав’ярнях світу. 

Детальніше

Військово-патріотична гра «Від козаків до кіборгів»

1 жовтня, в День захисників та захисниць України, в День козацтва, на подвір’ї драгомирчанської гімназії було голосно та гамірно, адже там проходив ярмарок. Звучали українські пісні, учні проводили флешмоб та разом з батьками продавали різні смаколики, щоб зібрати кошти для наших хлопців, які сьогодні мужньо захищають батьківщину. По завершенню ярмарку, ми з педагогом-організатором гімназії провели військово-патріотичну гру «Від козаків до кіборгів». Діти виконували різні завдання, долали перешкоди, майстрували літачки та весело провели час. По закінченню гри переможці були нагороджені солодкими подарунками.

Детальніше

Творча майстерка «Обереги для захисників і захисниць»

   1 жовтні в Україні відзначають велике державне свято – День захисників і захисниць України. Воно збігається з Днем українського козацтва та великим церковним святом – Покровом Пресвятої Богородиці. 1 жовтня 2024 року, працівники бібліотеки-філії № 4 (вул. Євгена Коновальця, 132- А) та бібліотеки-філії №8 (вул. Отця Блавацького, 1) Департаменту культури Івано-Франківської міської ради на Вічевому майдані підготували і провели творчу майстерку «Обереги для захисників і захисниць». В цей чудовий осінній день маленькі й дорослі прийшли для того, щоб віддати шану і подяку захисникам і захисницям України. Маленькі ручки робили дуже гарні саморобки і писали слова вдячності для військових. Ще діти переглядали запропоновані бібліотекарями журнали, книги, розмальовували розмальовки. День захисників та захисниць України набув особливого значення під час повномасштабного російського воєнного вторгнення. Це свято стало символом визнання та вдячності військовим і громадянам України, які встали на захист своєї країни. Боронити державу – непроста справа, проте ЗСУ успішно з нею справляються. І ми мусимо допомагати їм усім, чим можемо – не тільки у свято, а й кожного дня. Віримо у Збройні Сили України та сподіваємося на скору Перемогу! Слава усім нашим захисникам та захисницям!

Детальніше

Територія спілкування “У срібнім сяйві прожитих років” (до Дня людей похилого віку)

1 жовтня у всьому світі відзначають Міжнародний день людей похилого віку, проголошений Генеральною Асамблею ООН. Цей день – можливість нагадати всім про людський обов’язок бути турботливими і милосердними до найповажнішої частини суспільства. Адже більшості самотніх літніх людей потрібні увага і допомога в повсякденному житті. 1 жовтня 2024р. працівники бібліотеки-філії №4 (вул. Євгена Коновальця, 132-А) Департаменту культури Івано-Франківської міської ради, до Дня людей похилого віку підготували і провели територію спілкування «У срібнім сяйві прожитих років». Бібліотекарі тепло зустріли своїх відвідувачів. Завідувачка бібліотеки розповіла про встановлення Дня людей похилого віку, про книгу, що має унікальну здібність – вона лікує людські душі та тіла. В усі часи люди помічали позитивний вплив книги на здоров’я та настрій людини. Користувачі читали вірші, ділилися враженнями від прочитаних книг, спілкувалися, знайомилися з новими книгами, газетами, журналами. А ще, для своїх літніх читачів, працівники запропонували цікаву книжкову виставку під назвою « А ви читали… ?». Була тепла, затишна атмосфера в бібліотеці. Досить було цікаво, можна було не тільки знайти і познайомитися з книгами на різні теми, але також, попрацювати за комп’ютером, поділитися враженнями, і посмакувати солодощами і запашним чаєм. Працівники бібліотеки привітали присутніх з Міжнародним днем людей похилого віку! Побажали міцного здоров’я, щастя, довголіття, віри в краще майбутнє! Всім нам Перемоги!

Детальніше

Музичний калейдоскоп “Прикарпатський соловейко”

Чом, чом, чом, земле моя,
Так люба ти мені, так люба ти мені,
Чом, чом, чом, земле моя,
Чарує так мене краса твоя?

2 жовтня 1865 року народився Денис Січинський. Слова до цієї відомої пісні написала Костянтина Малицька, а музику – український композитор і хоровий диригент Денис Січинський. Звісно, він збагатив скарбницю світового музичного мистецтва багатьма іншими прекрасними творами. Один з найбільш знаних і улюблених – романс на слова Генріха Гейне (переклад А. Кримського) “Із сліз моїх” та патріотичний гімн на слова Івана Франка “Не пора”. Проте знаковою для Прикарпаття є музично-громадська робота композитора. В 1899 році він переїхав з Перемишля до Івано-Франківська (тодішнього Станіслава). Організував хори в ближніх селах: Угорниках, Микитинцях, Вікторові, Радчі; заснував музичну школу та музичне видавництво. Вшанувати пам’ять неймовірно талановитого та працелюбного галицького маестро ви можете, зацікавившись його прекрасними творами, а також відвідавши його могилу, – адже похований Денис Січинський у Меморіальному сквері Івано-Франківська. Також у Івано-Франківському фаховому музичному коледжі, який носить ім’я композитора, функціонує кімната-музей Дениса Січинського.

Детальніше
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top