Бібліодайджест “Міжнародний туризм – розкриваємо горизонти”

  27 вересня Всесвітній день туризму – свято, що відзначається з метою популяризації туризму, висвітлення його внеску в економіку світової спільноти, розвитку зв’язків між народами різних країн. Міжнародний туризм сприяє розвитку економіки, створюючи галузі, що обслуговують сфери туризму. З ростом зайнятості в сфері туризму ростуть доходи населення і підвищується рівень добробуту нації. Розвиток міжнародного туризму приводить до розвитку економічної інфраструктури країни і мирних процесів. Туризм відіграє значну роль у житті країни. Завдяки розвитку туризму Україна стає все більш відомою в світі як держава з багатою історією і культурою. Україна з чудовими гірськими пейзажами, первісними смерековими лісами, численними пам’ятками історії та культури, сучасними туристичними комплексами та сільськими садибами приваблює людей з усього світу. 27 вересня 2024 р. о 13.15 годині, працівники бібліотеки-філії №4 (вул. Євгена Коновальця, 132-А) Департаменту культури Івано-Франківської міської ради, підготували і провели бібліодайжест «Міжнародний туризм – розкриваємо горизонти». А також, було оформлено книжкову виставку «Читаємо книги, мандруємо світом». Книги, запропоновані читачам, порадять як правильно організувати активний відпочинок і розкажуть про цікаві туристичні маршрути в Україні. По закінченні заходу завідувачка бібліотеки запросила молодь стати читачами бібліотеки та активно мандрувати книжковим світом і користуватися сучасними послугами бібліотечних закладів. Наш захід пройшов в цікавій і невимушеній обстановці. Запрошуємо всіх охочих ознайомитися, ще детальніше, з цікавими книгами і періодикою на цю тему. Чекаємо в нашій бібліотеці.

Детальніше

Книжкова панорама «Туристичними стежками Прикарпаття».

  Щорічно, 27 вересня відзначається Всесвітній день туризму, свято, яке встановлено генеральною асамблеєю Всесвітньої туристської організації у 1979 році. І з нагоди Всесвітнього дня туризму, 27 вересня 2024 року, в бібліотеці-філії №8 МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради бібліотекарка організувала  для своїх користувачів книжкову панораму «Туристичними стежками Прикарпаття». Туризм відіграє значну роль в житті країни. Завдяки туризму Україна стає все більше відомою у світі як держава з багатою історією і культурою.  День туризму – свято всіх, хто раз себе відчув в ролі мандрівником. Туристи – це не просто вид діяльності, це спосіб життя. Туризм буває різним: для дітей, для дорослих, для літних. Але він обов’язково цікавий всім оскільки дає масу нових відчуттів, емоцій, здоров’я і просто задоволення. До вашої уваги пропонується ілюстрована виставка  «Туристичними стежками Прикарпаття».  

Детальніше

До Всеукраїнського дня бібліотек

    Сучасна бібліотека – це місце для отримання необмеженого доступу до інформації з багатьох джерел у різноманітних форматах, центр для проведення літературних конференцій, різноманітних майстер-класів, клубів за інтересами для всіх, хто хоче пізнати нове та цікаве. Головне управління статистики в Івано-Франківській області інформує. На початок 2024 року на Прикарпатті функціонувало 670 публічних бібліотек (з них 31 – для дітей, 3 – для юнацтва, 1 – для дітей та юнацтва), 587 – у сільській місцевості, 83 – у міській місцевості. Бібліотечні фонди публічних бібліотек містили 6220,9 тис. примірників видань, з яких 73,1% видано українською мовою. У 2023 році в Івано-Франківській області послугами публічних бібліотек скористалось 384,1 тис. читачів та 426,9 тис. віртуальних користувачів. Послуги із забезпечення інформаційних, науково-дослідних, освітніх, культурних та інших потреб користувачів у публічних бібліотеках надавали 965 бібліотечних працівників. Загалом протягом року із бібліотечних фондів видано 7662,6 тис. примірників видань. У середньому кожен читач упродовж року отримав 20 видань, а кожним працівником бібліотеки видано 7,9 тис. примірників. Крім того, в області працюють 593 спеціальні бібліотеки з бібліотечним фондом 5825,6 тис. примірників, зокрема 550 – у закладах загальної середньої освіти, 20 – у закладах професійної (професійно-технічної) освіти, 16 – у закладах фахової передвищої освіти, 5 – у закладах вищої освіти, 2 – інші спеціальні бібліотеки. Головне управління статистики в Івано-Франківській області вітає усіх працівників бібліотек із професійним святом! Нехай полиці заповнять нові книги, а бібліотека буде тим місцем, куди хочеться прийти, де завжди цікаво і захоплююче!

Примітка. Інформація наведена за даними управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської обласної військової адміністрації.

Детальніше

Краєзнавча хвилина “Карпати – перлина України”

27 вересня в Україні відзначають Всесвітній день туризму. З цієї нагоди у бібліотеці-філії № 19 (с. Підпечери) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради  пройшла краєзнавча хвилина “Карпати – перлина України”. Цей день нагадує нам про надзвичайну красу рідної землі та важливість туристичної галузі. Туризм  – це не лише подорожі й відпочинок, а і глибоке пізнання історії, культури та традицій. Користувачі бібліотеки мали змогу ознайомитися з книжковою виставкою та переглянули туристичні маршрути Карпат. Нехай туризм стане одним із символів відновлення і процвітання України.
Детальніше

Бібліопутівник “Івано-Франківськ – серце Прикарпаття: найцікавіші місця, які варто побачити туристам”

  Всіх, хто їде в подорож на Західну Україну запрошуємо обов’язково  завітати до Івано-Франківська, або ж Станіслава (як його називали раніше).  Місто для вас стане відкриттям. Ви побачите як старі пам’ятки архітектури, так і сучасні арт-об’єкти. Наш обласний центр вважається одним із найбільших у Галичині і знаходиться на перехресті різних шляхів, омивається двома річками.  А для того, щоб легше і краще познайомитися з містом,  працівники Абонементу ЦМБ Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради, підібрали найцікавіші місця для вашої подорожі. 26 вересня 2024 року о 15:00, напередодні Міжнародного дня туризму, який відзначаємо 27 вересня користувачам бібліотеки, жителям мікрорайону, ВПО та   гостям міста представили бібліопутівник  “Івано-Франківськ – серце Прикарпаття: найцікавіші місця, які варто побачити туристам”.  Бібліотекарі запропонували присутнім ознайомитися з  найцікавішими місцями, які варто побачити туристам та  представили книги про цікаві та пам’ятні місця і споруди міста.  То що ж цікавого подивитись в Івано-Франківську? А таких місць  є дуже багато. Бібліотекарі представили інформацію про деякі з них, а саме: 

  • Ратушу, Кафедральний собор Воскресіння, Колегіальний костел Діви Марії (художній музей), Кафедральний собор Покрови Пресвятої Богородиці УАПЦ,  Палац Потоцьких, Бастіон, Підземний перехід «Ваґабундо», Вовчинецькі гори, міське озеро….

Детальніше
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top