Туристичний дайджест «Відкриваємо світ – презентуємо Україну!»

    Всесвітній день туризму та День туризму в Україні відзначається щорічно 27 вересня. Свято туризму можуть відзначати не тільки люди, чий стиль життя пов’язаний з далекими мандрівками. Турист — це людина, яка прагне до знань. Навіть звичайний виїзд на природу, в далечінь від буденної метушні, для багатьох людей може стати туристичною мандрівкою. В День туризму в Україні працівники туристичних організацій влаштовують різні заходи та рекламні акції. Не стоять осторонь цієї події і міські бібліотеки, які своїми заходами популяризують різні види туризму та книги, статті із періодичних видань на означену тему. 26 вересня 2024 року о 12.00 працівники читального залу ЦБ (вул. Пилипа Орлика, 5) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради на запрошення Богдани Ботюк, завідувачки відділу денного перебування Івано-Франківського територіального центру соціального обслуговування, у форматі волонтерської діяльності презентували гостям читального залу туристичний дайджест «Відкриваємо світ – презентуємо Україну!».

Детальніше

Туристичний калейдоскоп “Світ моїх захоплень – туризм. Читай. Обирай. Вирушай!”

Запевняємо вас, переважна більшість бібліотекарів обожнюють подорожувати. Варто зазначити, що дуже часто вони це роблять, не покидаючи своїх книгозбірень. Адже подорожувати цікаво, безпечно і безкоштовно можна сторінками захопливих книг.  Саме тому до Всесвітнього дня туризму ми,  бібліотекарі  бібліотеки-філії №1 (вул. Вовчинецька, 206)  Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради, 26 вересня 2024 року провели туристичний калейдоскоп “Світ  моїх захоплень – туризм. Читай. Обирай. Вирушай!” Наші читачі мали змогу здійснити віртуальну мандрівку серцем Карпат, дізнатися більше про особливості цієї гірської системи: озера, водоспади, незвичайні села, вулкани, гейзери та інші цікаві явища і факти.

Детальніше

Репортаж з книжкової полиці “Співець стрілецької слави” (24.09 – 130 р. від дня народження Романа Купчинського)

2024 рік на Прикарпатті проголошений роком Легіону Українських Січових Стрільців. З цієї нагоди, краєзнавчий відділ МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради 26 вересня о 14:00 год. провів репортаж з книжкової полиці “Співець стрілецької слави” на вшанування 130-ої річниці від дня народження Романа Купчинського. До слова, краєзнавчий відділ проводить цикл заходів для ознайомлення користувачів про Січових Стрільців, а саме Антона Баландюка, Михайла Гаврилка, братів Лепких, Сеня Горука, Олени Степанівни та ін. Продовжуючи традицію, розповідаємо і про Романа Купчинського.

Детальніше

Бібліоквест «Знання – у книзі, книги – у бібліотеці»

  Бібліотека — це одне з найдавніших культурних надбань людства, зосередження мудрості віків та сховище знань людства. Саме в бібліотеках всі люди черпають той заряд моральної енергії та знань, що дозволяє нам бути культурними людьми. Щороку, 30 вересня відзначається Всеукраїнський день бібліотек. Відзначають його як бібліотекарі, так і відвідувачі бібліотек. З нагоди цього Дня в бібліотеці-філії №6 (вул. Вовчинецька,188) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради 26.09.2024 р. з учнями молодших класів ліцею №10 відбувся бібліоквест «Знання – у книзі, книги – у бібліотеці». Під час заходу присутні ознайомитися з історією нашої бібліотеки,  та правилами користування нею, з новими книжками, виставками літератури, періодичними виданнями. Особливу зацікавленість викликали у дітей енциклопедичні видання, та словники.  Бібліотекарка розповіла їм, як знайти потрібну інформацію за допомогою цих видань, та запропонувала квест  «Знайди значення слова в словнику». Під час пошуку відповідей на запитання читачі навчилися швидко знаходити інформацію, та дали правильну відповідь. Також діти взяли участь в вікторині «Відгадай казкового героя». Літературний поєдинок виявився змістовним та емоційним і кожен проявив себе як гарний знавець казок. За час, проведений в бібліотеці,  діти отримали позитивні емоції, та поповнили свій багаж знань,  пообіцяли, що будуть часто відвідувати нашу бібліотеку.

 Відповідальні працівники бібліотеки

Детальніше

Бібліо-репортаж “У світі мудрості, історії і тиші”

Бібліо-репортаж «У світі мудрості, історії і тиші»  (до Всеукраїнського дня бібліотек) проведено у бібліотеці-філії №16 (с. Черніїв) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради 26 вересня. Учасники заходу завітали у «храм книги», де ознайомилися із казковими героями, із книгами, які вчать добру, ввічливості, повазі та любові до нашої Батьківщини, до її природи, до рослин і тварин. Адже книги вчать мудрості, виховують почуття гумору та розвивають творчу уяву дітей.  Також ознайомлено дітей із книжковою мандрівкою «Для вас відкриті наші душі і серця».

Детальніше
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top