Кінозал “Релаксотерапія”

23.09.2024 р. о 13:00 у читальному залі ЦБ (вул. Пилипа Орлика, 5) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради відбувся показ фільму «Осінь у Нью-Йорку» — американський фільм 2000 року режисера Джоан Чень.

Детальніше

Недільна казка “Підводні скарбниці морських глибин”

26 вересня – Всесвітній день моря, який присвячений проблемам екологічної безпеки морських перевезень, збереженню біоресурсів. 22.09 2024 року , о 14:00 годині працівники бібліотеки-філії №4 (вул. Євгена Коновальця, 132-А) Департаменту культури Івано-Франківської міської ради, підготували і провели недільну казку « Підводні скарбниці морських глибин». Цього разу до нашої бібліотеки завітала гостя-казкарка, авторка багатьох дитячих книг Віталія Савченко, й прочитала для малят цікаву казку «Капітан Їжачок» з своєї книги «Плетиво». Щоб допомогти малюкам трішки емоційно розвантажитись, відбулось інтерактивне ознайомлення з тваринним світом океанів. Наші маленькі користувачі грали настільні ігри , відгадували загадки і читали віршики про море. Справжнім подарунком для дітей стала книжка «Пухнасті казочки», яку подарувала Віталія Савченко. Щиро дякуємо цій талановитій казкарці за книгу-подарунок і за неймовірно прекрасне прочитання казки для малят.

Детальніше

Майстер-клас “Діти України – за мир”

 21 вересня у всьому світі відзначають Міжнародний день миру. Цей день — не лише символічна дата, але й важливе нагадування світу про те, що в нашій країні триває жорстока і кривава війна.  Сьогодні мир в Україні є бажання кожного українця. Працівники  працівники бібліотеки-філії №1 (вул. Вовчинецька, 206) та №6 (вул. Вовчинецька,188) МЦБС Департаменту культури  Івано-Франківської міської ради також приєдналися до заходів, присвячених Дню миру і 22 вересня в парку імені Тараса Шевченка  в рамках проекту “Мелодії парку” провели майстер-клас  “Діти України – за мир”.

Детальніше

Інформаційна хвилинка “Сміливість заради миру”

Інформаційну хвилину  «Сміливість заради миру» проведено у бібліотеці-філії №16 (с.Черніїв) спільно з директоркою Будинку культури  та вчителькою Черніївського ліцею 21 вересня 2024 року.  Учні ліцею прослухали інформацію бібліотекарки про відзначення Міжнародного дня миру, який відзначається в усьому світі з 1981 року за ініціативи Генеральної Асамблеї ООН.   Але про який мир можна говорити, якщо в центрі Європи з 2014 року, йде справжня війна. Російський агресор атакує Україну з 2014 року, а із 24 лютого 2022 року російська орда розпочала широкомасштабний геноцид українського народу прямо на очах усієї світової спільноти. Ракетні удари по всій території України, десятки тисяч жертв серед мирного населення, сотні убитих дітей, зруйновані школи, лікарні та цілі міста. Ми пережили стільки випробувань і втрат, що справді можемо сказати, що як ніхто розуміємо цінність миру. Також учасники заходу мали можливість ознайомитися із книжковою виставкою «Най буде мир від нині і навіки». Дякуємо Богу та нашим захисникам за захист.  Слава Україні! Героям Слава!

Детальніше

Творча година “Хай голуб миру злетить над Україною”

“Голубко біла, ти лети у світ,
Хай буде мир у небі голубому.
Бо голуб миру, кажуть з давніх літ,
Приносить радість родові людському.”

Мир… яке коротке, але змістовне слово. Це слово звучить по-різному на континентах землі, але скрізь воно означає прості і одвічні істини: –  яскраве сонце і блакитне небо, радісну працю і теплий хліб, сміх дітей і усміхнені обличчя дорослих. 21 вересня, коли українці разом з цивілізованим світом відзначають  Міжнародний день миру, в бібліотеці-філії №13 (с. Хриплин вул. Берегова 4в) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради відбулася творча година “Хай голуб миру злетить над Україною”. В усьому світі  символом миру вважається білий голуб. Це птах любов,  спокою та миру. Після великого Потопу він приніс звістку про те, що вода відступила. Разом з оливковою гілочкою ця пташка принесла надію і віру в світле майбутнє. І сьогодні на нашому майстер-класі, будемо виготовляти голуба, як символа миру, добра, надії та віри в нашу перемогу. А ще білий голуб символізує пам’ять про дітей, які загинули внаслідок війни. Присутні на заході творчо підійшли до роботи. В техніці орігамі виготовляли білих, синіх та жовтих паперових голубів, на голубиних крилах писали побажання та прикрашали своїх пташок квіточками. Цього гарного і вірного птаха можна “поселити” в себе вдома, або подарувати друзям чи рідним, як привітальну листівку. А ще бібліотекарка розповіла дітям про історію започаткування Міжнародного дня миру та про символічний Дзвін, який був вилитий з монет, які зібрали діти з 60 країн світу.  Діти слухали відео казку про мир, відповідали на питання вікторини “Ми за мир”, грали в ігри та змістовно відпочивали.

Детальніше
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top