Екскурс в минуле “Закулісся Живої Історії”

 Проєкт «ЖИВА ІСТОРІЯ» покликаний відтворити героїчні й трагічні сторінки життя та боротьби нашого краю. Історія говорить, співає, надихає, вчить… Історією треба жити, а жити нею – то означає перепустити через своє серце десятки людських доль: народжуватися, бути і вмирати з ними. Радіти й бідувати. Насолоджуватися щасливими митями зустрічей і ціпеніти зі сльозами на очах у хвилини прощань з найріднішими. 25 серпня 2024 р. в читальному залі ЦБ Івано-Франківської МЦБС (вул. П. Орлика, 5) Департаменту культури міської ради в рамках святкування Дня  Незалежності відбувся захід «Закулісся  Живої Історії».

Детальніше

Відеоролик “Моя неповторна країна”

Україна відзначає 33 – тю річницю Незалежності. Найбільше національне свято вже втретє ми відзначаємо в умовах повномасштабної війни. До відзначення свята, бібліотека-філія № 22 с. Тисменичани Івано–Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради, підготувала відеоролик “Моя неповторна країна”. Відео створено з фотомитей, які відбувались у нашому селі. Дякуємо нашим захисникам за можливість жити в Незалежній країні. Світла пам’ять тим, хто віддав своє життя за наше майбутнє. Слава Україні!

Детальніше

Літературна година «Свята земля серпанку і калини».

Протягом 33 років ми прагнемо довести своє право на існування на політичній карті світу. Перші кроки стали справжнім випробуванням на зрілість, толерантність, терпіння. Сьогодні уже ніхто не сумнівається в тому, що український народ так просто не подолати. Нами цікавляться і всюди знають. Наша мова лунає у всіх куточках світу. 24 серпня у бібліотеці-філії №24 ми провели літературну годину «Свята земля серпанку і калини». Учасники заходу пригадали основні історичні події становлення нашої держави та зрозуміли, що всі ми сьогодні є свідками сучасної історії. Зараз Україна переживає надскладний етап становлення державності. На долю нашого покоління випала війна. Кожному українцю доводиться робити свій громадянський вибір, від якого залежить доля України.


Потрібно вірити в те, що ми вистоїмо та врятуємо своє майбутнє, адже сьогодні наші земляки проявляють відчайдушну відвагу та єдність, витримку й милосердя. Тисячі волонтерів, ризикуючи власним життям, доправляють у зону АТО необхідні продукти та речі. Ми захистимо свою землю, ми переможемо! Ми – патріоти, які вимірюють своє право своїм обов’язком.

Детальніше

Фотобібліо челендж “Я патріот України”

День Незалежності України – це одне з найважливіших свят для українців. Це свято особливе, як унікальні ті події, що відбувалися у 1991 році. У цьому році нашій прекрасній, волелюбній, незалежній державі виповнюється 33 роки. Напевно, зараз у кожного з нас одна спільна мрія – мир на нашій рідній землі.    24 серпня у бібліотеці-філії №15 відбувся фотобібліо челендж ” Я патріот України”. В цей день читачі мали змогу переглянути тематичну виставку, а також сфотографуватись, передавши естафету один одному .
Детальніше

Історична світлиця: “Україна – край моєї втіхи і сльози” (до Дня Незалежності України)

День Незалежності України – це одне з найважливіших свят українців. Багато століть український народ боровся за право господарювати на рідній землі, мріяв про незалежну й самостійну українську державу. 24 серпня 1991 року був прийнятий  Акт проголошення Незалежності України. У цьому році нашій прекрасній, волелюбній, незалежній державі виповнюється 33 роки. 24 серпня в бібліотеці-філії №2 (Карпатська, 14) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради відбулась історична світлиця: «Україна – край моєї втіхи і сльози» (до Дня Незалежності України). Присутні ознайомилися з історією України, активно відповідали на питання вікторини: «Моя Україна – єдина та вільна», читали вірші про Україну, переглянули літературу біля виставки: «Барвиста країна моя Україна».

Відповідальні за проведення працівники бібліотеки.

Детальніше
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top