Патріотичний серпантин “Слава Україні, незалежній і соборній”

 З прийняттям Акта проголошення незалежності 24 серпня 1991 року  Україна стала самостійною, суверенною державою. Історичні корені нашої держави сягають давніх часів. 22 серпня 2024 року працівники бібліотеки-філії № 1 по роботі з дітьми  Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради у рамках проєкту “Бібліотека у дворах” провели патріотичний серпантин “Слава Україні, незалежній і соборній”. Бібліотекар зачитала у інформаційному повідомленні  “Сонячна країна, моя Україна” про велич і славу нездоланності нашої країни, про мальовничі краєвиди, про видатні особистості держави, та права і обов’язки громадян, наголосивши юним читайликам, що від їхньої громадської свідомості і моральності буде залежати майбутнє України. Бібліотекар зазначила у своїй розповіді про те, що спільна пам’ять про минуле і спільна робота задля  майбутнього перетворюють людину з окремої розумної істоти на свідомого члена суспільства, тобто громадянина. Позиція громадянина – це не тільки спосіб самовираження, це частина нашого духу, це одне із найсильніших почуттів, які існують у природі. Яскравим прикладом самовираження і сили духу є українська пісня. Під час заходу  учасники охоче взяли участь у караоке на пісню “Ой у лузі червона калина”, діти розмальовували патріотичні розмальовки: прапорці, тризуб, сердечка і колоски. На завершення заходу бібліотекар презентувала книжкову поличку “Хай розквітне Україна”.

Детальніше

Виставка-коментар “Про вільну й незалежну Україну”

  “Україно, ти більш ясна, ніж сонце,  ти вища за всі зорі, ти радість серця і вічна весна”
    Г.Сковорода

     З 19.08-26.08 2024 р. в бібліотеці-філії №14 (вул.Олександра Довженка,12) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради з нагоди Дня Незалежності України, який відзначаємо 24 серпня, експонується виставка-коментар “Про вільну й незалежну Україну”. День Незалежності України – одне із національних свят українського народу, що  символізує вільну та незалежну державу, яка може самостійно визначити свою політику. економіку та культурний розвиток. На виставці  представлені видання останніх років про українські реалії за розділами:

1.”Історична пам’ять – основа суверенітету України”;

2.”Знакові постаті незалежності”;

3.”Наші захисники”;

4.”Україна – перлина віків”

Детальніше

Патріотичний майстер-клас “Нехай у кожної дитини живе любов до України”

Хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього, хто не відає про славу своїх предків, той сам не вартий пошани.
Максим Рильський

  Кожна країна має свої державні та народні символи. Державні символи є незаперечним доказом існування незалежної держави, виражають її велич, соціальну суть та суверенітет і спрямовані на зміцнення її авторитету. В Конституції України зазначено, що Державний Прапор України, Державний Герб України і Державний Гімн України. Також символами української державності можуть вважатися знакові артефакти, архітектурні споруди, книжки чи  музика: наприклад, скіфська пектораль чи Пересопницьке Євангеліє, гімн січових стрільців “Ой, у лузі червона калина” чи Софійський собор у Києві. Натомість народна символіка це своєрідна візитівка країни. Українці мають свої унікальні символи, які пробуджують відчуття приналежності людини до певної нації  – це батьківська хата, материнська пісня, вишитий рушник, червона калина, хрещатий барвінок, барвиста писанка тощо. 

Детальніше
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top