Скринька цікавих фактів «Кавуни, кавунчики, спокуса для ласунчиків»

А ви знали, що 3 серпня – Всесвітній день кавуна? Цей десерт чудово втамовує спрагу в спекотний літній день, насичує організм вітамінами, дарує насолоду та гарний настрій.

З цієї солодкої нагоди, 6 серпня 2024 року, в бібліотеці-філії №8 МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради в рамках проєкту    #Бібліотека_у_дворах бібліотекарка для дітей мікрорайону підготувала і провела скриньку цікавих фактів  «Кавуни, кавунчики, спокуса для ласунчиків».

Погодні умови були не сприятливі, тож захід бібліотекарка провела  в  бібліотеці. Не зважаючи на дощову погоду, до бібліотеки не корисну дегустацію завітали юні друзі книги. Спершу в ігровій формі про корисні цікавинки, а також про історію виникнення смачної ягоди розповіла дітям бібліотекарка. Багато було сміху під час конкурсу, коли  всі намагались гарно і швидко та виразно прочитати скоромовку «Був собі кавун, та переполукавунився на маленькі полукавуненята». А далі діти взяли участь у майстрі класі «Соковита скибочка». Вони творчо підійшли до майстер-класу і з захопленням виготовляли скибочки кавуна.

Наприкінці заходу, як і годиться, усі разом ласували смачним, солодким, соковитим кавуном.  Діти отримали масу задоволення і полишали бібліотеку в чудовому настрої.

Відповідальна за проведення завідувачка бібліотеки.