Бібліорозваги “Стежинами дружби”

30 липня, у всьому світі відзначають Міжнародний день дружби. Дружба має важливе значення у житті кожної людини. Народна мудрість говорить: «Скажи хто твій друг – і я скажу хто ти». Ми всі прагнемо до кращого, тому і друзів обираємо за цим принципом. З друзями ми також стаємо кращими.
30 липня бібліотека-філія №15 (с. Підлужжя, вул. Шевченка, 37) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради провела бібліорозваги “Стежинами дружби”. На заході діти переглянули коротке відео “Корисні підказки”, а також взяли участь у майстер-класі “Квітка дружби”.
Дружба не має меж. Вона крокує світом. Єдність і героїзм українців проти зла і несправедливості об’єднала людей всього світу у цій боротьбі. І з кожним днем у нас стає все більше друзів. Вони щиро співчувають, підтримують і допомагають. Саме так і перевіряється справжня дружба.
А якщо у вас ще немає справжнього друга, не сумуйте, читайте книжки, і вони неодмінно з’являться.
Відповідальна за проведення Світлана Новіцька
Детальніше

Літературна хвилина «Олена Пчілка: феномен українського духу»

17 липня 1849 року  народилася Олена Пчілка (справжнє ім’я – Ольга Петрівна Косач, у дівоцтві Драгоманова), письменниця, перекладачка, громадська діячка, фольклорист, етнограф. Поетеса появилася на світ  в місті Гадяч Полтавської губернії, в родині небагатого поміщика, дворянина Петра Якимовича Драгоманова. Походила з видатного  роду Драгоманових, відомого ще з часів гетьманщини. Її пращури були на дипломатичній службі у Богдана Хмельницького. Батько був освіченою людиною, знав декілька  іноземних мов. Діти зростали в атмосфері любові й цікавості до всього українського. Сприятлива атмосфера в сім’ї позитивно вплине на подальшу творчість поетеси.

29.07.2024 р. працівники бібліотеки-філії №6 (вул. Вовчинецька,188) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради провели літературну хвилину «Олена Пчілка: феномен українського духу». Захід відбувся з юними читачами мікрорайону на прибібліотечній території, з метою вшанування пам’яті славетної українки.

Бібліотекарі розповіли присутнім про життєвий і творчий шлях Олени Пчілки. Дітки з захопленням слухали про основні мотиви творчого доробку письменниці: національні і соціальні мотиви становили основний зміст творів поетеси, в яких вона виступала проти денаціоналізації, русифікації, проти національного і політичного гніту.

Під час заходу також зачитувалися найвідоміші вірші Олени Пчілки: «Діточкам», «Дітвора», «Школярики», «Сон», «Пісенька», «Зайчатко й хлоп’ятко» та інші.

Олена Пчілка  все життя присвятила справі розвитку української культури, невтомно й самовіддано працювала в ім’я відродження української нації. Щоб ще більше дізнатися про непересічну особистість  письменниці та її  унікальну творчість, запрошуємо відвідувачів до нашої бібліотеки.

Відповідальні працівники бібліотеки-філії №6.

Детальніше

Кінозал “Релаксотерапія”

29.07.2024 р. о 14:00 у читальному залі Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради (вул. Пилипа Орлика, 5) відбувся показ чергового кіносеансу. На цей раз глядачам була представлена сучасна українська кінострічка «Маріуполь. Невтрачена надія». «Маріуполь. Невтрачена надія» – документальний фільм про перші дні повномасштабного вторгнення очима місцевих жителів. Ця стрічка є свідченням про російсько-українську війну простих людей, які прожили у Маріуполі перший місяць вторгнення. Все, що вони бачили, чули, відчували. Сюжет побудовано на щоденниках маріупольської журналістки Надії Сухорукової, яка нотувала все, що відбувалося в той час.

Режисер фільму Максим Литвинов зазначив: «У нас немає закадрового голосу, постановчих кадрів, немає наративу. Це — фільм-правда мирних містян всередині війни. Вони розказують просто і без страху, що бачили, як відчували, що з ними відбувалося…» На перегляд кінострічки завітали мешканці нашого міста та учасники івано-франківського територіального центру соціального обслуговування.

Запрошуємо всіх бажаючих приєднатися до наступного сеансу кінозалу, який відбудеться 06.08.2024 р.

Фільм взято на сайті https://kinoukr.com/

Детальніше
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top