Майстер-клас “Барви сонячного літа”

Детальніше

Подорож у світ професії «Вклонімося низько нашим лікарям!»

Напередодні дня медика до бібліотеки-філії №7 (вул. Дністровська, 22) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради прибула Мобільна медична бригада Товариства Червоного Хреста України.

Учасники клубу «Люди золотого віку» вимірювали тиск, здавали кров на цукор, а також отримали змістовну та практичну консультацію стосовно здорового способу життя. Учасники заходу ставили запитання лікарю. У результаті всі одержали цінні поради стосовно турботи про своє здоров’я, раціонального харчування, впливу емоцій на власне самопочуття. Покликання медиків актуалізується у наш час. Часто саме вони стоять на сторожі життя наших воїнів. Учасники заходу ділились досвідом спілкування з медичними працівниками, зачитували вірші, присвячені цій світлій, благородній професії.

Детальніше

Відпочинок з книгою “Якщо книги не читати – будеш завжди нудьгувати”

Читаючи книги, ми стаємо мудрішими, добрішими, світлішими, здоровішими і довідуємося багато цікавого про минуле та теперішнє. Книга – це друг, якого можна взяти із собою в будь-яку частину світу і ніколи не відчувати нудьги. Погідного літнього дня, 26.07.2024 року бібліотека-філія №17 (с. Березівка) Івано-Франківської МБЦС Департаменту культури міської ради, провела відпочинковий захід у бібліотечному дворі, на тему «Якщо книги не читати – будеш завжди нудьгувати».

Проводячи час на природі, ми і справді не відчували нудьги, адже кожен присутній мав змогу коротко поділитися роздумами про книгу, яку він узяв читати на канікули. Кожна хвилина була наповнена радістю, адже малята грали в розважальні ігри, відгадували різних героїв із казок, фантазували та розповідали про що б кожен із нас міг в майбутньому написати книгу. Дітки із задоволенням провели час, а наприкінці заходу, відбулося смачненьке частування уже в самій бібліотеці.

Детальніше

Літературна палітра «Світоч національних ідей» (до 175-річчя від Дня народження Олени Пчілки)

Олена Пчілка – це творчий псевдонім Ольги Петрівни Косач, аристократки з міста Гадяч, що на Полтавщині. Ольга Косач перша жінка-академік, перша жінка-націоналістка, письменниця, меценатка, перекладачка, етнографка, фольклористка, публіцистка, громадська діячка, а ще модниця і феменістка.

Ольга Косач була однією з найосвіченіших жінок свого часу, а її творчий доробок – значний внесок в розвиток української літератури, науки та культури.
Олена Пчілка – борчиня за українську мову. Вона першою з жінок взялася модернізувати і реформувати українську мову. Ольга Петрівна всіма силами протистояла русифікації. На відкритті пам’ятника Іванові Котляревському в Полтаві Ольга Косач демонстративно виступила українською, попри царську заборону і ризик арешту.

26 липня в бібліотеці-філії №2 (вул. Карпатська, 14) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради пройшла літературна палітра «Світоч національних ідей» (до 175-и річчя від Дня народження Олени Пчілки). Читачі уважно слухали розповідь бібліотекаря про життєвий та творчий шлях письменниці, ділилися враженнями від прочитаних книг, дискутували, найменші учасники читали вірші Олени Пчілки зі збірки «Годі, діточки, вам спать», переглянули літературу біля виставки: «Олена Пчілка – феномен українського духу».

Відповідальні за проведення працівники бібліотеки.

Детальніше

Природознавча розвідка «Обережно! Отруйні рослини»

Із початком літнього сезону все більше людей прагнуть проводити вихідні на природі, гуляти по лісу, збирати гриби, ягоди і трави, виїхати за місто у ліс, подалі від метушні чи просто прогулятися у парку. Природа Івано-Франківщини багата на різноманітні рослини. Серед них зустрічаються і небезпечні для здоров’я, такі як: блекота чорна, дурман звичайний, вовча ягода, борщівник, конвалія, чистотіл та інші…
Простий контакт з деякими лісовими та польовими рослинами може обернутися важким отруєнням. Не все, що росте в природі можна чіпати, нюхати і тим більше їсти.

25.07.2024 року працівники бібліотеки-філії №1 (вул. Вовчинецька, 206) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури  міської ради підготували та провели природознавчу розвідку «Обережно! Отруйні рослини». Бібліотекарки підготували цікаву інформацію про отруйні рослини,  та розповіли як запобігти контакту з ними. Діти розгадували загадки, відповідали на запитання міні-вікторини. Захід дав можливість дітям дізнатися, що в природі існують не тільки лікарські рослини, але й отруйні, при контакті з якими можна отримати опіки та важкі токсичні отруєння. Тому, знання елементарних правил поводження з ними стануть запорукою здорового та безпечного відпочинку на природі.

Детальніше
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top