Інформаційне повідомлення “Дослідник української літератури”

24 липня минає 115 років з дня народження Юрія Стефаника – українського громадсько-політичного діяча і письменника, журналіста, редактора і літературного критика, сина видатного українського письменника Василя Стефаника.
З цієї нагоди,  працівники краєзнавчого відділу ЦБ (вул. Гетьмана Мазепи,3) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради, 24 липня 2024 року провели інформаційне повідомлення “Дослідник української літератури”.

За радянської окупації Галичини  Юрій Стефаник – науковий співробітник Інституту літератури ім. Т. Шевченка АН УРСР і викладач української мови у Львівському Ветеринарному Інституті. 1940-1941 рр. був ув’язнений за приналежність до ОУН. За німецької окупації  – співредактор  Українського Видавництва у Львові. З 1944 р. в еміграції у Німеччині , з 1948 р. в Канаді. З 1971 р. очолював канадське об’єднання українських письменників “Слово” і  був співредактором літературної збірки з однойменною назвою.

На захід запрошені голова обласної організації СПУ та ТОПіЖ ім. Івана Франка Євген Баран,  краєзнавець, письменник, член ТОПіЖ ім. Івана Франка Василь Бабій та член ТОПіЖ ім. Івана Франка, літературної платформи “Об’єднані словом” Світлана Ткачук, які розповіли про цікаві віхи життя і діяльності Юрія Стефаника.

Бібліотекарі запропонували присутнім тематичну викладку літератури та відеосюжет “Юрій Стефаник – талановитий син великого батька”.

Матеріал підготували працівники краєзнавчого відділу МЦБС.