Інформаційна хвилина «Мужність – ваше друге ім’я»

15 липня український народ відзначає День українського миротворця. Українські військові не лише захищають власну землю від російського агресора, а й виконують завдання в найгарячіших точках світу. Участь наших військових у міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки зміцнює авторитет України як надійного партнера на світовій арені.

Україна приєдналась до участі в міжнародних операціях з підтримання миру й безпеки 1992 року після затвердження Верховною Радою України Постанови «Про участь батальйонів Збройних Сил України в Миротворчих Силах Організації Об’єднаних Націй у зонах конфліктів на території колишньої
Югославії».

16 липня 2024 р. працівники читального залу ЦБ Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради   провели інформаційну хвилину «Мужність – ваше друге ім’я» (до Дня українського миротворця).

За роки незалежності понад 45 тисяч військовослужбовців Збройних Сил України виконували завдання з підтримання миру й безпеки у більш ніж 25 міжнародних операціях у різних регіонах планети та у 18 різних країнах світу. Наші миротворці беруть участь у двох міжнародних миротворчих операціях під егідою ООН та НАТО у складі двох національних контингентів.

Бібліотекар читального залу зазначила: «Українські миротворці виконували бойові завдання в країнах колишньої Югославії (Боснія та Герцеговина, Східна Славонія, Македонія, Сербія й Чорногорія, Хорватія), на Африканському континенті (Ангола, Сьєрра-Леоне, Ліберія, Кот-д’Івуар, ДР Конго, Південний Судан, Дарфур), у країнах Близького й Середнього сходу та на Кавказі (Південний Ліван, Таджикистан, Кувейт, Ірак, Грузія) та багатьох інших регіонах світу. 58 військовослужбовців ЗС України віддали життя, виконуючи завдання з підтримання миру та безпеки».

Присутнім в читальному залі ЦБ була презентована однойменна тематична книжкова виставка, на якій були представлені книги, газетні та журнальні статті про українських миротворців.


Відповідальні за проведення заходу працівники читального залу ЦБ.