Азбука безпеки «Вулиця не любить несподіванок»

  Сучасний  світ живе бурхливим, стрімким життям. Вулицями мчать автомобілі та автобуси,  тролейбуси та трамваї. Для того, щоб шлях дітей був безпечним, потрібно якомога раніше навчити юних громадян правилам поведінки на вулицях і на дорозі, розвивати  навички поведінки в громадському транспорті, виховувати повагу і дбайливе ставлення до свого здоров’я і життя. З цією метою 11.07.2024р на дитячому майданчику біля  бібліотеки-філії №1 (вул. Вовчинецька, 206)Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради в рамках  проекту: Бібліотека у дворах  працівниками бібліотеки проведено  азбуку  безпеки  «Вулиця не любить несподіванок». Бібліотекарки познайомили дітей з правилами пішохода, переглянувши книги «Правила дорожнього руху для дітей» та В. Верховень «Правила безпеки на дорозі для дітей» та інші. Працівники бібліотеки читали дітям віршики, загадували загадки. Шумно, весело, завзято діти відповідали на питання вікторини про  правила дорожнього руху. Такі заходи обов’язково допоможуть наймолодшим користувачам бути зразковими учасниками дорожнього руху. Адже діти поступово навчаться добре орієнтуватись на вулицях міста. А батькам хочеться нагадати: безпека ваших дітей насамперед залежить від вас, дотримуйтесь правил самі, адже найкраще навчання – це ваш особистий приклад правильної поведінки.

Детальніше

Екскурс “Все про шоколад”

  Мабуть, немає у світі людини, яка байдуже б ставилася до шоколаду. Ми купляємо шоколад, коли хочеться підняти настрій, даруємо його друзям та рідним. Шоколад використовують у кондитерській, кулінарній та медичній промисловості. Цей смаколик проник навіть в архітектуру та мистецтво, створюються шоколадні фортеці, хмарочоси та різноманітні скульптури й картини з шоколаду. В 1995 році французи запропонували святкувати день шоколаду, який припадає на 11 липня. Цей день швидко набув популярності й став міжнародним. Щоб отримати більше інформації про цей чудовий продукт, бібліотекарка філії №14, Івано-Франківської МЦБС  Департаменту культури міської ради, 11 липня провела цікавий екскурс, в якому розповіла дітям про історію шоколаду, про його корисні властивості. До уваги користувачів була розгорнута тематична поличка “Все про шоколад”. Книги  та журнали представлені на поличці, ваблять до себе добрими, теплими та шоколадними історіями. Такі розповіді припадуть до смаку, як дорослим так і підліткам, адже вони відкривають чарівний світ цього ароматного та надзвичайно смачного продукту. Рекомендуємо до прочитання: Роальд Дал «Чарлі і шоколадна фабрика», Йоанна Ягелло «Шоколад із Чилі», Надійка Гербіш «Теплі історії до шоколаду».

Детальніше

Літні забави “В ігри грай, а про книги не забувай”

  Бібліотека – це територія читайликів, де вони пізнають світ через книги, ігри та спілкування, а під час літніх канікул – це різноманітні розваги з бібліотекою. 10.07.2024 року працівники бібліотеки-філії №1 по роботі з дітьми Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської Ради в рамках проекту “Бібліотека в дворах” створили на при бібліотечній території розважальний простір і провели літні забави “В ігри грай, а про книги не забувай”. Презентуючи цікаві книги дітям бібліотекар намагалась донести до слухачів, що книга – це найкращий друг і порадник. Сьогодні ми з дітьми вели розмову про цього незвичайного друга,  дуже мудрого, який не вміє говорити вголос, але який навчає нас розумним наукам, розповідає про дива навколишнього світу, веде нас до країни знань. Біля книжкової викладки  “Подорож сторінками улюблених книг” бібліотекар запропонувала дітям переглянути цікаві, яскраво оформлені, розважально-пізнавальні книги, рекомендувала книги для читання влітку, обговорювала з дітьми які книги є сьогодні “Хітами читацького сезону”.  Активну участь діти прийняли у запропонованій бібліотекарем цікавій вікторині “Казкова торбинка”, “Впізнай героя, грали в гру “Знаю – не знаю”,  продемонстрували свої знання у відгадуванні літературних загадок і на завершення визначили переможця. Щоб ще більше зацікавити і згуртувати  дітлахів, бібліотекар запросила кожного стати творцем казкового світу і поринути у чарівні перевтілення. Кожний мав змогу уявити собі чарівний світ, де геометричні фігури оживають і перетворюються на дивовижних тварин. Квадрат став слоненям, трикутник – жабкою, а п’ятикутник – милим кошеням! А потім кожний придумав веселу історію про пригоди цих тварин. Було потішно, весело і кумедно!

Детальніше

Природнича мандрівка “Чарівні місця мого краю”

  10.07.2024 р. о 14.00  Івано-Франківська бібліотека для дітей (вул. Степана Бандери 8) Департаменту культури Івано-Франківської міської ради приймала гостей, запрошених на засідання клубу «Барвінок» – «Чарівні місця мого краю» літній табір екологічної станції м. Івано-Франківська. Через спекотну погоду ми запросили дітей у сквер, що біля бібліотеки. І вже там діти змогли відпочити від спекотного сонечка та послухати бібліотекарів. Віталія Савченко бібліотекарка читального залу молодшого відділу розповідала присутнім про неймовірну красу природи нашого краю. Про річки, гори, луки та ін. Діти із задоволенням згадували та розказували де вони подорожували із батьками цього літа та попередні роки. А головне, вони добре знають як саме треба себе поводити на відпочинку, щоб не зашкодити природі, рослинкам, тваринкам та отримати задоволення від відпочинку. Казка  Віталії Савченко «Подорож вишеньки» доповнила цікаве спілкування і дуже сподобалась дітям. Було багато запитань та розповідей дітей, вражень від спілкування. Загадки, смішинки та віршики продовжили розвагу. Діти із задоволенням пригадували загадки, розгадували їх. Було весело і цікаво. В приміщенні бібліотеки для учнів старших класів представлена викладка літератури «Чарівні місця мого краю» про наш край, його красу та ресурси, які треба берегти, щоб мати можливість насолоджуватись природою, дихати чистим повітрям, споживати корисну  та смачну їжу. Читачів бібліотеки запрошували до розмови та обговорення цієї теми до обміну враженнями.

Відповідальні за проведення заходу провідний бібліотекар Телезин Г.В та бібліотекар Гаманюк Г.В.

Детальніше
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top