Казковий килим «Таємниця горщика з золотими казками»

  З казки починається дитинство! Цікаво, весело, дружньо та пізнавально відбулась зустріч з казкою у бібліотеці-філії №12 с. Микитинці Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради, в  рамках проєкту «Бібліотеки у дворах». Сьогодні маленькі відвідувачі зібрались на казковий килим «Таємниця горщика з золотими казками». Казки – це перші літературні твори, з якими ми знайомимося у дитинстві. Саме з них розпочинається шлях дітей у світ людських взаємин. Казки навчають, проповідують мудрість, виховують в дітях кращі людські риси: добро, справедливість, мужність, любов до своєї країни. Сьогодні, коли настав час літературних ігор та вікторин, маленькі книголюби показали себе справжніми любителями та знавцями казок. Діти залюбки брали участь у бібліовікторині «З якої казки герой?» та літературному калейдоскопі «Веселка улюблених казок». А ще бібліотекар запропонувала дітям зробити красиві й оригінальні вироби з ракушок. Дітям було надзвичайно цікаво, з великою увагою кожен з них створював щось своє, у когось це була рибка, у когось нічник, у когось ваза… З гарним настроєм та чудовими виробами усі попрямували додому.

Детальніше

Екологічне дозвілля “Вітамінна азбука”

 4 липня 2024 року працівниця дитячого відділу бібліотеки-філії №14 (вул. Довженка,14) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради підготувала і провела експрес-інформацію “Вітамінна азбука”. У двір бібліотеки на організований простір були запрошені діти. Назва «вітамін» походить від латинського слова «віта», що означає «життя». І це не випадково – вітаміни продовжують життя. Якщо вітамінів в організмі не вистачає, людина хворіє. Особливо важливі вітаміни для нормального росту і розвитку дітей. Якщо ми щодня споживаємо різноманітні і свіжі продукти, то отримаємо достатню кількість вітамінів. Кожна вітамінка живе в овочах і фруктах. Бібліотекарка підготувала картки із зображенням продуктів, у яких є багато різноманітних вітамінів, а також загадки на кмітливість. Цікавим дороговказом у світ вітамінів була презентована нова ілюстрована книжка Наталії Чуб «Вітамінчики», а також часописи «Дзвіночок», «Джміль» та «Крилаті».

Детальніше

Бібліотечний пікнік «Читаємо під відкритим небом»

    3 липня 2024 року, о 15:00 годині працівники бібліотеки-філії №4 (вул. Євгена Коновальця, 132-А) Департаменту культури Івано-Франківської міської ради, підготували і провели бібліотечний пікнік «Читаємо під відкритим небом», в рамках проєкту «Бібліотеки у дворах». З великим задоволенням наші найменші гості читали казки, розгадували загадки та розглядали саморобки. Найбільше діткам сподобався «Лускунчик» Е. Гофмана. Ліктей Н. К., завідувачка бібліотеки, ознайомила наших потенційних маленьких користувачів з роботою бібліотеки. А, Магас М. М., бібліотекар дитячого відділу, продемонструвала новинки преси, які знаходяться в нашому читальному залі. Діти захоплено грали настільні ігри, такі як бінго, доміно, лут, шашки та рухливі ігри: злови м’яч, водяний. Всі присутні були запрошені в бібліотеку для подальшої співпраці. Було дуже весело і пізнавально.
Більш детальна інформація знаходиться на нашій сторінці у фейсбуці https://www.facebook.com/Бібліотека-4-ІФ-Територія-книжкових-цікавинок-104792958790436.

Чекаємо вас в нашій бібліотеці.
Бережіть себе. Будьте здорові.

Детальніше

Майстер-клас «Обереги, що не губляться в віках»

   Краса і сила українського народу ­– в його самобутніх традиціях, які передаються через покоління. Однією з таких традицій є створення оберега, який мав захищати домівку та домочадців від злих сил. Сьогодні, 04.07.2024 р  в бібліотеці-філії №1 (вул. Вовчинецька, 206) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради незважаючи на відсутність світла, попри сірість та дощові краплі за вікном,  на майстер-клас «Обереги, що не губляться в віках» завітали  юні читачі нашої бібліотеки, які є членами гуртка «Умілі руки». На цьому заході бібліотекарки розповіли про значення оберегів, як вірно їх робити. Діти  зробили декоративний оберіг «Підкова», адже  талісман, виготовлений своїми руками, ще більше приносить в дім удачу в починаннях і захист від усіляких негараздів, а у бібліотеці, панувала тепла і радісна атмосфера. Після майстер-класу всі учасники долучилися до найочікуванішої частини заходу – світлини на згадку. Діти радісно фотографувалися зі своїми виробами, створюючи незабутні світлини, які вмить розвіяли будь-яку сірість дня. Їхні усмішки та блискучі очі стали найкращим підтвердженням успіху заходу. Нехай ці обереги принесуть мир і затишок у кожну українську домівку.

Детальніше

Інформ-хвилинка “Хай ваше літо буде книгами зігріте”

 04.07.2024 року в бібліотеці-філії №27 (с. Узин вул. Молодіжна, 16 А) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради в рамках проєкту “Бібліотека_в_дворах”, відбулася інформ-хвилинка “Хай ваше літо буде книгами зігріте”. Літо – час шкільних канікул, коли діти відкривають світ і себе у цьому світі. Адже влітку найдовші канікули. Це прекрасна пора для змістовного відпочинку, веселих розваг та читання улюблених книг. А у книг, як відомо, канікул немає. Книжкові стежини літа надзвичайно цікаві. Літо з бібліотекою – це найкраща можливість для дітей поринути у світ літератури, познайомитись з творчістю нових для них письменників, відкрити нових героїв. Діти із задоволенням читали та переглядали книги, відпочивали й пізнавали світ, слухали казки, вірші, оповідання, відгадували загадки. Адже любов до книг і читання не припиняється ніколи.

Детальніше
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top