Кінозал “Релаксотерапія”

  01.07.2024 р. о 13:30 у читальному залі Департаменту культури міської ради (вул. Пилипа Орлика, 5) відбувся показ фільму «Довбуш» –  найдорожчої історичної стрічки часів нашої незалежності інтерпретованої на сучасний лад. Хоча “Довбуш” і присвячений історичній постаті та містить у своєму сюжетному підґрунті реальні події, все ж таки варто зважати на те, що стрічка ігрова, а не документальна. Авторський задум явно тяжіє до масштабного пригодницького екшену, а не занурення в історичну достеменність кожного кроку Довбуша, тому й сприймати його варто відповідно. У контексті повномасштабного вторгнення росії в Україну значущість фільму зростає в рази, адже образ українського Робіна Гуда у теперішніх умовах може стати ще одним моральним орієнтиром для молоді й нагадуванням про наше минуле. Невідомо, коли ще українська аудиторія побачить стрічку подібного масштабу, але безумовно тішить те, що в доробку українського кіно тепер є “Довбуш”. Зацікавленою аудиторією кінозалу стали учасники івано-франківського територіального центру соціального обслуговування. Запрошуємо всіх охочих приєднатися до наступного сеансу кінозалу, який відбудеться 08.07.2024 р.

Фільм взято на сайті  https://kinoukr.com/

Детальніше

Майстер-клас “Україна починається з тебе”

  30.06.2024 року в рамках благодійного мистецького проєкту на підтримку ЗСУ “Мелодії парку” завідувачки  бібліотек-філій №12 та № 13 Івано-Франківської МЦБС  Департаменту культури міської ради провели для дітей майстер-клас з виготовлення патріотичної символіки  “Україна починається з тебе” присвячений 28-й  річниці прийняття Конституції України. Учасники творчого майстер-класу із смужок  кольорового паперу за допомогою клею та бамбукових шпажок виготовляли сердечко та прапор України, а також розмальовували карту України. В ході роботи бібліотекарі розповідали діткам про символ боротьби перемоги і любові до своєї країни. Саме так характеризує чимало українців національний стяг. Адже ми любимо і гордимося нашою Україною, шануємо і поважаємо її національні символи, і сьогодні  низько схиляємо голови перед нашими захисниками. А ще дітей зацікавив пшеничний  диво-колосок, який виготовляється в техніці оригамі і є також символом України, добробуту та достатку. Діти разом з батьками гарно і плідно провели свій вільний час, добре відпочили та отримали гарний настрій.

Детальніше

Правова гра “Конституція – твої права та обов’язки

   Конституція України – основний закон держави. У далекі 90-ті роки впродовж 6 років створювалася Конституція України, і три місяці без відпочинку і вихідних члени комісії розробляли й вдосконалювали її закони. І ось 28 червня 1996 року, після останньої безсонної ночі роботи над документом, Конституція була прийнята. Цей момент означав те, що тепер незалежність країни закріплена в правовому сенсі, закріпилися і її межі, а значить, і територіальна цілісність. Завдяки Конституції, держава змогла забезпечити права людини і громадянина на території країни, що допомогло підвищити авторитет України в очах країн світу. 28.06.2024 року з нагоди свята  завідувачкою  бібліотеки-філії №12  Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради, в  рамках проєкту «Бібліотеки у дворах» було проведено правову гру «Конституція – твої права та обов’язки». На захід були запрошені учні Микитинецького ліцею 8-9 класів, які продемонстрували свої знання законів України. Тож  спочатку бібліотекар ознайомила своїх  читачів з історичними передумовами прийняття Основного Закону України пройдений нашою державою від Конституції Пилипа Орлика до прийняття сучасної Конституції, також  розповіла їм про їхні права та обов’язки, після чого провела цікаву правову гру «Як добре ти знаєш Конституцію нашої держави?». Також присутні ознайомились з виставкою літератури «Сила закону – сила держави» представленою  у бібліотеці.

Детальніше
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top