Аукціон літературних розваг “Влітку весело усім”

  Літні канікули – це пора відпочинку і розваг. Можна подорожувати, купатися в річці чи озері, засмагати, підніматися в гори, ходити у ліс… Під час літніх канікул діти оздоровлюються, набираються сил на наступний навчальний рік. Влітку багато вільного часу, який обов’язково потрібно присвятити читанню цікавих книг. 3 липня 2024 року працівники бібліотеки-філії № 1 по роботі з дітьми Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради у рамках проєкту “Бібліотека у дворах” провели аукціон літературних розваг “Влітку весело усім”. Юні читайлики із захопленням слухали розповідь бібліотекаря про чарівний і фантастичний світ казок, адже казка – це диво, яка дає нам привід для роздумів, повчає, приносить багато радощів. Казка – давній і мудрий порадник. Вона дає нам уявлення про добро і зло, правду і кривду, чесність та справедливість. Протягом багатьох століть  казки були і залишаються джерелами доброти і милосердя. Гортаючи сторінки улюблених казок, ми розуміємо, що казки – це наші великі вчителі, які спочатку виховують, а вже потім розважають. Дуже цікавою була для учасників заходу гра – конкурс “Про казки усе ми знаєм”, де діти відгадували казкових героїв і назви із улюблених казок. На завершення казкової вікторини бібліотекар побажала дітям: “Вивчайте казки, переказуйте їх, нехай вони ідуть по світу, нехай живуть серед нас і після нас, нехай виховують синів і дочок нашої неповторної Української Землі.  До уваги дітей була представлена розгорнута книжкова полиця “Казковий світ улюблених героїв”, з найкращими казками, які є у бібліотеці. Бібліотекарі гостинно запрошували дітей до чудової книгозбірні для прекрасного проведення вільного часу, адже літо з бібліотекою – це найкраща можливість читати, пізнавати, займатися творчістю, гратися та відпочивати…

Детальніше

Селфі-акція “Літо, книги, я…!”

  Навіть похмура погода не змогла затьмарити яскравий захід, організований бібліотекою-філією №15. Цього дня діти зібралися на захопливу селфі – акцію «Літо, книги, я…!», де разом створювали справжнє диво — майстрували метеликів, які, немов яскраві спалахи, оживляли похмуре небо. Попри сірість та дощові краплі за вікном, у бібліотеці панувала тепла і радісна атмосфера. Після майстер-класу всі учасники долучилися до найочікуванішої частини заходу — “Селфі-акції”. Діти радісно фотографувалися зі своїми улюбленими книгами, створюючи незабутні селфі, які вмить розвіяли будь-яку сірість дня. Їхні усмішки та блискучі очі стали найкращим підтвердженням успіху заходу.
Детальніше

Віртуальна подорож «Архітектурні перлини світу»

 2 липня, з нагоди Дня архітектора, у бібліотеці-філії №7 (Дністровська, 22) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради провели віртуальну подорож «Архітектурні перлини світу». Відвідувачі заходу, учасники клубу «Люди золотого віку», ділились враженнями від побачених архітектурних споруд протягом подорожей, переглядали відеоролики про архітектурні перлини України та світу. Архітектура часто стає натхненням для художників-сюрреалістів. Бібліотекарка Марія Федорів представила роботи сучасних митців і зачитала вірші, натхненні їхніми картинами. Архітектурні споруди Києва були розглянуті крізь призму художнього прочитання книги «Химерний Київ». Архітектура – цікава і непізнана сторінка нашої культури, розкриваймо і черпаймо натхнення для естетичної насолоди і збагачення внутрішнього світу.

Детальніше

Бібліотечний експромт “На всі ваші що, де, коли? цікаві журнали відповідь дадуть завжди”

  Літні канікули в розпалі. Це прекрасна пора для змістовного відпочинку, веселих розваг та читання улюблених книжок, на які раніше не вистачало часу. Читання на канікулах – це ефективний спосіб тримати в тонусі пам’ять, розвивати мислення і фантазію, а для маленьких діток, цікава і гарно ілюстрована книжка чи журнал – це один із способів пізнання навколишнього світу. Читати літом можна будь-де: в бібліотеці, на свіжому повітрі – на лавочці чи в холодочку під зеленою кроною дерев. Вибирайте зручне для себе місце і насолоджуйтеся читанням. 02.07.2024 року в бібліотеці-філії №13 (с.Хриплин вул. Берегова 4 в) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради в рамках проєкту  “Бібліотека в дворах” відбувся бібліотечний експромт сторінками періодичних видань. Діти із задоволенням читали і переглядали  дитячі журнали, які відкривають для них безліч таємниць. Адже на журнальних сторінках багато цікавих, пізнавальних, захоплюючих розповідей, оповідань, віршів, мудрих рубрик, які поповнюють знання, навчають логічно мислити. Діти також  шукають  на сторінках журналів смішинки-веселинки, ребуси та кросворди. Кожен відвідувач бібліотеки обов’язково знайде для себе цікавий журнал. На закінчення заходу бібліотекарка побажала дітям весело провести канікули з справжніми друзями – книгами, журналами та газетами, бо здобуті під час читання  знання допоможуть у навчанні.

Відповідальна за захід Бабій О

Детальніше

Кінозал “Релаксотерапія”

  01.07.2024 р. о 13:30 у читальному залі Департаменту культури міської ради (вул. Пилипа Орлика, 5) відбувся показ фільму «Довбуш» –  найдорожчої історичної стрічки часів нашої незалежності інтерпретованої на сучасний лад. Хоча “Довбуш” і присвячений історичній постаті та містить у своєму сюжетному підґрунті реальні події, все ж таки варто зважати на те, що стрічка ігрова, а не документальна. Авторський задум явно тяжіє до масштабного пригодницького екшену, а не занурення в історичну достеменність кожного кроку Довбуша, тому й сприймати його варто відповідно. У контексті повномасштабного вторгнення росії в Україну значущість фільму зростає в рази, адже образ українського Робіна Гуда у теперішніх умовах може стати ще одним моральним орієнтиром для молоді й нагадуванням про наше минуле. Невідомо, коли ще українська аудиторія побачить стрічку подібного масштабу, але безумовно тішить те, що в доробку українського кіно тепер є “Довбуш”. Зацікавленою аудиторією кінозалу стали учасники івано-франківського територіального центру соціального обслуговування. Запрошуємо всіх охочих приєднатися до наступного сеансу кінозалу, який відбудеться 08.07.2024 р.

Фільм взято на сайті  https://kinoukr.com/

Детальніше
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top