Кінозал “Релаксотерапія”

  24.06.2024 р. о 13:00 у читальному залі Департаменту культури міської ради (вул. Пилипа Орлика, 5) відбувся показ відомої кінострічки «Освідчення». Феєрична романтична комедія про стервозну та самозакохану шефиню, яка змушена укласти фіктивний шлюб зі співробітником аби отримати право на роботу в США. За сюжетом, Маргарет Тейт керує великим нью-йоркським видавництвом і знає мільйон способів як залякати, принизити і пригнітити своїх підлеглих, з яких найбільше дістається її особистому помічникові Ендрю. Але хлопець змушений все терпіти, оскільки мріє коли-небудь стати редактором видання. Але одного дня іміграційна служба США, розлючена тим, що канадійка Маргарет нехтує процедурою отримання візи, оголошує про те, що має намір вислати пані Тейт з країни. Хитра жіночка миттєво знаходить розв’язання проблеми: вона вирішує фіктивно вийти заміж за Ендрю. Ендрю погоджується, змусивши спочатку просити його на колінах і виторговуючи собі жадану посаду. Тепер, щоб обдурити агента імміграційної служби, парочка «коханців» відправляються до батьків нареченого, де на Маргарет чекає маса сюрпризів…

Запрошуємо всіх охочих приєднатися до наступного сеансу кінозалу, який відбудеться 01.07.2024 р.

Фільм взято на сайті  https://kinoukr.com/

Детальніше

Народознавчий калейдоскоп «Ой на горі, на горі горіли купальські вогні»

   Одним із найпоетичніших свят українського обрядового календаря є свято Івана Купала. Воно прийшло до нас з глибини віків. Це свято вогню та води, тепла та зелені, молодості та кохання, у якому тисячоліттями сплелись язичництво і християнство, прадавні міфи і сучасність. Щоб показати красу і неповторність цього магічного свята природи й популяризувати купальські обряди  та традиції нашого народу працівники бібліотеки-філії №6 (вул. Вовчинецька, 188) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради  23.06.2024 р. провели  народознавчий калейдоскоп «Ой на горі, на горі горіли купальські вогні». 

Детальніше

Бібліодесант “Ви ще не читаєте? Тоді ми йдемо до вас!”

  Літні канікули надають дітям безліч вільного часу для відпочинку і розвитку. Літо – час ігор, розваг, свободи у виборі занять. Літо – це найкраща пора, коли діти мають чудову нагоду поринути у світ літератури, познайомитися  з новими книгами, відкрити нових героїв,  відчути смак пригод та отримати насолоду від читання. 22 червня 2024 року в рамках проєкту #Бібліотека_у_ дворах завідувачка бібліотеки-філії №9 с. Крихівці Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради підготувала та провела бібліодесант “Ви ще не читаєте? Тоді ми йдемо до вас!”. На площі біля бібліотеки діяла виставка найцікавішої та найновішої літератури для залучення нових читачів. А для найменших мешканців мікрорайону –  кольорова крейда, кольорові олівці, кольорові фарби, розфарбовки – все для активного та творчого відпочинку дітей. Запрошуємо відвідати нашу бібліотеку та знайти цікаву вам книгу для кращого відпочинку у літню пору.
Детальніше

Майстер-клас “На Купала – віночок сплітала”

  Сонячного літнього дня, коли природа купалася у яскравих барвах, бібліотека-філія №15 провела майстер-клас “На Купала – віночок сплітала”. Цей давній обряд, сповнений магії та чарів, ожив у серцях кожного, хто завітав на цей захід. Під шепіт вітру та мелодії пташок, бібліотека перетворилася на справжній оазис фольклорних традицій. Одним із найяскравіших став майстер-клас із плетіння вінків, де кожен зміг власноруч створити квітковий шедевр. Читачі зібрали найсвіжіші трави та квіти, вплітаючи у вінки не тільки рослини, а й частинку своєї душі. Руки натхненно працювали, а серця співали разом із звуками природи. Виготовлені вінки стали символом гармонії та єдності з природою, а кожен учасник відчув себе частиною великого дійства. Такий захід став не просто святом, а справжнім місточком між минулим і теперішнім, який ще раз нагадав усім про важливість збереження культурної спадщини нашого народу.

Детальніше

Оаза творчості “Земля сміється квітами”

  Квіти… Мабуть, у цілому світі не знайдеш людини, яка б не любила квіти. Квітами вітають іменинників, наречених. Їх дарують артистам. Квіти зустрічають новонароджених і проводжають людину в останню путь. Ними прикрашають кімнати, вулиці, міста і села. Квіти – це земні зірочки, це краса землі. Вони є цілющими і чарівними ліками. 21 червня, кожного року відзначається свято краси та природи – Міжнародний день квітки. Дата святкування обрана на честь дня літнього рівно ведення. Крім того, саме в червні земля покривається найбільшою кількістю квітів. 21.06.2024 р. завідувачка бібліотеки-філії №17 МБЦС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради провела захід на тему «Земля сміється квітами». Протягом години часу нам із дітками вдалося прочитати казку про квіти, на папері намалювати улюблену квіточку і ще зробити її власними руками, також ділилися одне одному що можна зробити із живих квітів та чим вони корисні для здоров’я. Нехай кожна квіточка, якою Бог прикрашає планету Земля, дарують нам піднесений настрій, огортають серця ніжністю і вчать нас з кожним днем все більше цвісти і пахнути.

Детальніше
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top