Історичний калейдоскоп “Тисячолітній спадок Української державності”

15 липня – День Української державності. Це молоде державне свято, встановлене у 2021 році та присвячене багатовіковій історії українського державотворення.
Воно відзначається цьогоріч вперше 15 липня, у день пам’яті князя Володимира Великого та Хрещення Київської Русі-України.
В цей день, 15 липня 2024 о 15:00 на Абонементі ЦБ Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради провели історичний калейдоскоп “Тисячолітній спадок Української державності” Користувачам Абонементу ЦМБ в приміщенні бібліотеки представили книжкову виставку Бібліотекарка акцентувала, що у цього свята є свій символ – це чотири тризуби, які означають боротьбу, незалежність, історію та ідентичність.
Цей символ спростовує міф про те, що Україна – молода держава, адже наш герб походить від родового знаку Рюриковичів та був знаком князя Володимира Великого.
Також бібліотекарки ознайомили з історичними книгами виставки.
На прибібліотечній території мешканцям мікрорайону та міста представили однойменну бібліовітрину, якою ознайомили присутніх з історико-документальними постерами, присвяченими Дню Української державності.
Свято символізує одвічне прагнення українців до свободи та незалежності, а тисячолітня історія нашого народу — це постійна боротьба за власну ідентичність.
Повномасштабне вторгнення російської федерації спонукало багатьох із нас ще дужче цінувати та шанувати своє, українське: землю, історію, мову, культуру, символи.
Ми вкотре відчули свою неповторність, незламність та волелюбність, дали зрозуміти всьому світу, що нам є що захищати, і ми ніколи і нікому не будемо коритися.
В сьогоденні майбутнє Української Державності залежить від нашого спротиву. Віримо в перемогу України і повернення наших земель. Слава ЗСУ!!! Героям Слава!!!
Відповідальні: Кирста О.М., Нємцева Т.І.
Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top