Історичний екскурс « Уже ніхто не знищить Україну – в тобі, в мені, у кожному із нас».

15 липня Україна відзначає День Української Державності .
Ця пам’ятна дата акцентує увагу на спадкоємності України від держави Володимира Великого з  її столицею в Києві. Саме тому, для відзначення Дня державності, була обрана дата 15 липня, коли в Україні відзначають також День хрещення Руси – України: введення християнства стало цивілізаційним вибором і зумовило історичний зв’язок українських земель із Європою. День Української Державності цілком справедливо прирівнюється до найбільших державних свят країни. Він не випадково співпадає в календарі з Днем Хрещення Русі, адже ще тоді, в далекому 988 році українська держава вже існувала, в той час як москва з’явиться лише через пів тисячоліття.

З нагоди Дня Української Державності 16 липня в бібліотеці – філії №4 (вул. Є. Коновальця, 132-А) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради, було підготовлено і проведено історичний екскурс « Уже ніхто не знищить Україну – в тобі, в мені, у кожному із нас» . Працівники бібліотеки ознайомили з історичними етапами українського державотворення, національною символікою України. Висвітлили шляхи боротьби, випробувань, розвитку української держави та її багатомільйонного народу.

Для користувачів у бібліотеці  організовано  тематичну поличку «Українська держава – її духовні начала та процес історичного розвитку» , де представлена література, яка розповідає про історію України, історію християнства в Україні та про цікаві факти державотворення України!

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top