Інформаційне повідомлення “Юрій Федькович – один з найвидатніших фольклористів Буковини” (до 190-ї річниці з дня народження)

8 серпня 2024 року працівники бібліотеки-філії № 1 по роботі з дітьми Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради презентували для відвідувачів інформаційне повідомлення “Юрій Федькович – один з найвидатніших фольклористів Буковини” (до 190 річниці від дня народження).

Бібліотекарка розповіла дітям про великий внесок  Юрія Федьковича у літературу ХІХ століття, адже до появи на літературному просторі Ольги Кобилянської він був єдиним класиком на Буковині.

Сам письменник вважав себе сином месників – опришків, про яких бібліотекар розповіла дітям та зачитала поезію автора “Співанки”, “Довбуш”, “Гривко і Сивко”.

Працівниця бібліотеки пояснила присутнім у залі чому школою відомого фольклориста вважається верхів’я Чорногори, тому що саме там він прислухався до переказів про опришків, про їхнього невмирущого ватажка – Довбуша, також поговорили з дітьми про героїчність воїнів ЗСУ, завдяки яким ми маємо змогу зустрічатися у цій прекрасній книгозбірні. Бібліотекар розповіла присутнім, що Юрій Федькович у своїй творчості оспівував тих, що не корились неволі, а мужньо ставали на двобій з нею, не боялися смерті.

На завершення заходу учасники ознайомилися із розгорнутою книжковою поличкою “Юрій Федькович – поет, прозаїк, драматург і  публіцист.”

Відповідальна за проведення заходу: Волошин Н. В.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top