Творча майстерка «Рамка для вашого фото»

З нагоди  Міжнародного дня  захисту дітей, який відзначають кожного року  1 червня,  бібліотека-філія №13 (с. Хриплин вул. Берегова, 4в) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради провела для дітей творчу майстерку  «Рамка для вашого фото».

 Перш ніж приступити до виготовлення фоторамки діти дізналися, що історію появи рамок пов’язують з живописом  ХV століття. Тоді майстри, щоб продовжити довготривалість своєму шедевру, поміщали його в художні рамки. Такі рамки мали химерні візерунки і часто служили ідейним продовженням картини. Рами королівських портретів були виготовлені з дорогої породи дерев і прикрашені дорогоцінними металами. З появою фотографій рамки стали звичайним предметом в кожному будинку. Вони виготовлялися з дерева або чавуну. 

У ХХ столітті для виробництва фоторамок стали використовувати скло, пластик, плюш – вони були порівняно недорогими, тому сприяли становленню серійного виробництва.

Рамки для фотографій з паперу виглядають привабливо, прості у виготовленні та не потребують багато часу на створення. Саме такі оригінальні та цікаві рамки виготовляли діти в бібліотеці.  Різнокольоровий картон, клей, лінійка, ножиці – ось і всі підручні засоби. А для того, щоб виріб був гарний і привабливий використовували різні елементи декору – стрічки, квіти, стрази, тканину, черепашки, природні камені та багато іншого. Але  найважливіше в такій оригінальній рамці – ваша фотографія.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top