Патріотичний пазл «Небезпечна й нелегка служба у захисника»

«Нехай виповідять людською мовою про лицарську діяльність нашу поля й долини, хащі та гори, мури і гарматні рури, коли ви ставали й воювали за свої вольності з мужнім і величним серцем, з рицарською відвагою проти ворогів!»
                                                                                                                                                                     Самійло Величко

День захисників і захисниць України – це свято, яке відзначає мужність і героїзм тих, хто боронить нашу країну. Цей день символізує визнання внеску всіх захисників, які стоять на варті свободи та незалежності українського народу. 1 жовтня центральна бібліотека для дітей (вул. Степана Бандери, 8 ) централізованої бібліотечної системи Департаменту культури Івано-Франківської міської ради організувала для дітей книжково-ілюстративну виставку «Небезпечна й нелегка служба у захисника», що присвячена святу Покрови Пресвятої Богородиці та Дню захисника українського воїна. Книжкова виставка – патріотичний пазл містить не тільки художні твори, але й довідкову літературу про це свято,  і гру для дітей молодшого шкільного віку «Як козаки на Хортиці жили», і патріотичні розмальовки – карта та символи України для молодших читачів та дітей середнього шкільного віку.

Розмальовка «Україна» – це яскрава патріотична розмальовка для молодших  дітей. На аркуші зображено контури карти України, яка наповнена різними елементами: малюнками державних та народних символів України, а також цікавими деталями. Дрібні малюнки розосереджені по всій території України. Дітям пропонується забарвити ратушу на заході країни, велику церкву, яка символізує собори Києва, пшеничні колоски, кавун, сонях, волошку, калину.

Розмальовка карти України – цікаве заняття і для дітей середнього віку, воно сприятиме формуванню вміння працювати з картою України, поглибить знання дитини з географії, адже їм пропонується знайти столицю нашої держави та підписати її назву, знайти та замалювати свою область і сусідні області, знайти моря, якими омивається Україна, визначити області, якими протікає річка Дніпро. Для виконання завдання бібліотекарки пропонують скористатися адміністративною картою України. Читачі також ознайомилися з новими книжками про українське воїнство, дізналися про свято Покрова, про подвійний захист України, про те, як молитися до Пресвятої Богородиці.

З Днем захисників і захисниць! Ви – гордість і слава України, найдостойніші з достойних. Бажаємо  якнайшвидшої Перемоги! Слава Україні! Слава Героям!

 

 

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top