Мистецька палітра “А вишиванка – долі оберіг”

  Щороку, у третій четвер травня, відзначається міжнародне свято – День вишиванки.    Воно покликане зберегти споконвічні народні традиції одягатися у вишитий український одяг. В наші дні українська вишиванка є безперечним атрибутом вишуканого смаку. Вона стильно та гармонійно поєднується як з класичним костюмом, так і з повсякденним одягом. А ще нагадує, що ми – українці, пам’ятаємо та шануємо наші звичаї.

З нагоди  цього свята 16 травня 2024 року, в бібліотеці-філії №4 (вул. Є. Коновальця, 132-А) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради, працівники підготували і і провели мистецьку палітру «А вишиванка – долі оберіг». На наше свято завітали користувачі, інваліди по зору ТПО УТОС, і розділили з нами гарний настрій та прослухали цікаві повідомлення про День вишиванки. Бібліотекар розповіла, що Всесвітній день вишиванки – це міжнародне свято, яке покликане зберегти народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. Вона нагадала про величезне значення для кожного українця. « Бережи українське – носи вишиванку» – ці слова Ліни Костенко стали своєрідним заповітом. І в цей день кожен охочий може долучитись до свята, одягнувши вишиванку на роботу, до університету, школи чи садочка. Одягнена вишиванка стане символом незламності українського духу, заявою на весь світ про те, що українці – вільний народ. Була оформлена книжкова виставка «Любов’ю квітнуть вишиванки», На виставці представлені книги, які знайомлять з історією українського костюму, технікою вишивки сорочок. Цікавим буде дізнатись про символізм кольорів у вишивці давніх українців, види орнаменту та регіональний вплив на різноманіття візерунків. яка знайомить користувачів з традиціями та
тонкощами вишивки. Учасники пригощалися чаєм та смаколиками. На завершення відбулася спільна фотосесія. Захід висвітлювався журналістами каналу 402. Бібліотекарі вітають всіх зі святом самобутньої, неповторної, барвистої, унікальної, привабливої української культури – Днем вишиванки.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top