Майстер-клас «Котилася писаночка»

27 березня 2023 року у центральній бібліотеці для дітей Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради в рамках Тижня дитячого читання ознайомила дітей з книжками про Великдень «Великдень в кольорах та фарбах» та проводила майстер-клас з писанкарства «Котилася писаночка». Маленькі і дорослі читачі доторкнулися до великої таїни – розпису великодніх яєць!

В Україні з прадавніх часів писанки були в особливій пошані, а візерунки на писанках не змінювались протягом багатьох століть. Писанка – це не просто прикраса, а своєрідне письмо, естетичний код, який зафіксований у малюнках та візерунках на писанці. Береш у руки писанку і читаєш те, що майстриня написала візерунками. Все на ній має значення: і колір, і зображення. Червоний – радість, життя; жовтий – сонце і місяць, зорі, а також добробут та врожай; зелений – символ воскресіння природи; блакитний – небеса і вода.

«Письмом віків» на білому яйці можна розказати про свої мрії, бажання, любов.

Учасники майстер-класу «Котилася писаночка» робили перші кроки у неймовірно цікавому світі розпису писанок. Познайомила дітей з цим давнім ремеслом та провела першими кроками керівник гуртка художньої вишивки та ремесл «Візерунки Прикарпаття» Марія Степанівна Онуфрейчук. Асестувала їй, допомогла дітям засвоїти техніку вихованка ІФ МЦДЮТ Анастасія Мельничук.

Було дуже затишно! 

Відповідальна за підготовку та проведення заходу – Томілова Л.І.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top