Літературно-художня ікебана “Великодній настрій”

Таке сонце, як писанка,
Зійшло у неділю.
Таке кругле, променисте, як яєчко біле.
Такі діти, як те сонце,
В вишиванках білих,
Поспішали у церковцю
В Воскресну неділю.
Такі квіти, як ті діти,
Розцвіли сьогодні –
Вшанувати, звеличати
Свята Великодні.
Леся Храплива-Щур

Великдень дарує кожному християнинові надію на спасіння, а сьогодні, в умовах російсько-української війни, ще й надію на перемогу і відродження України. Ми, працівники бібліотеки-філії №3 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради також з нетерпінням очікуємо світлого свята Воскресіння Христового, тому заздалегідь, 10 квітня 2023 року, ми підготували та провели літературно-художню ікебану “Великодній настрій”. У ній зібрані речі, які покликані тішити око і творити неповторний дух величного Празника.

Наче квітку до квітки у нашій композиції ми підбирали духовну літературу, а також книги з українськими звичаями та традиціями. Не обійшлися і без книжок та періодики з переписами найкращих великодніх страв та порад з прикрашання оселі чи великоднього кошика. Є в нашій святковій добірці важливі та цікаві матеріали, що стосуються писанкарського мистецтва і, звісно ж, великодній декор  у патріотичному стилі, яким рясніють просторі зали нашої чудової бібліотеки.

Наша літературно-художня ікебана залишатиметься в книгозбірні до самого Великодня, тож якщо ви хочете продовжити життя унікальної автентичної культури, відсвяткувати Воскресіння Христове, як годиться справжнім християнам та українцям, завітайте до бібліотеки №3 на вулиці Гната Хоткевича, 52 та ознайомтеся з корисною і водночас естетичною книжковою ікебаною. 

Сподіваємося, що великоднього настрою вам додасть і наша тематична відеопрезентація, яку ми традиційно розмістили на нашому ютуб-каналі за покликанням

Відповідальна за проведення Озарко М. М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top