Літературна візитівка «В країні Мумі-тролів»

9 серпня ми відзначаємо 110 років від Дня народження фінської художниці та ілюстраторки Туве Янссон, яка прославилася завдяки чарівним історіям про Мумі-тролів.

“Мої Мумі-тролі – це світ, до якого прагне дитяча душа кожного з нас” – так описувала своїх вигаданих героїв Туве Маріка Янсон. А почалося все з того, що в далекому 1945 році пані Янсон намалювала для свого брата кумедного бегемотика і пообіцяла, що перед ним –  казковий персонаж, який стане легендою. Туве виконала свою обіцянку: з її легкої руки Мумі-тролі виявилися не тільки добрими й милими, а ще й надзвичайно розумними. Тож книжки про цих істот люблять перечитувати навіть дорослі.

 

8 серпня у бібліотеці-філії №14 (вул.Олександра Довженка, 12) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради, відбувся масовий захід на честь ювілярки, найзнаменитішої казкарки Фінляндії Туве Янсон. Бібліотекарка розповіла юним книголюбам про авторку чудових книг, її історію створення трилогії «Країна Мумі-тролів», куди увійшли повісті «Мемуари Тата Мумі-троля», «Небезпечне літо», «Зима-чарівниця», «Невидиме дитятко», «Тато і море», «Наприкінці листопада», «Капелюх чарівника», а також, зібрала найпопулярніші цитати з висловлювань Мумі-тролів, які цілком можна прийняти за правила життя, розповіла про знамениту авторку, яка прожила непересічне життя, транслюючи світові добро, тепло та необхідність “ніколи не ставати байдужими”.

Підготувала та провела Вінтон Н.М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top