Конкурс малюнків “Наше кольорове дитинство”

     У перший літній день у світі відзначають Міжнародний день захисту дітей. Цей день, присвячений дітям і підліткам, стосується насамперед дорослих – їх закликають об’єднатися, щоб забезпечити дітям світле майбутнє, захистити їхні права.
Офіційно це свято було засноване в листопаді 1949 року в Парижі на Раді Міжнародної демократичної федерації жінок. Тоді особливо гостро стояло питання про здоров’я і благополуччя дітей – час був повоєнний.
Міжнародний день захисту дітей Україна, як і увесь світ, щорічно відзначає 1 червня. У нашій країні цю дату святкують із 1998 року.
     В бібліотеці-філії №9 с. Крихівці Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради 1 червня 2024 року відбувся конкурс малюнку “Наше кольорове дитинство”.
Маленькі користувачі бібліотеки та учасники гуртка образотворчого мистецтва “Барвиста палітра” Народного дому с. Крихівці відобразили на папері своє щасливе дитинство:  кольорове, веселе, мирне та в рідній країні. Юні художники отримали за свої роботи сувеніри та смаколики, а виставка робіт прикрашатиме бібліотеку ще цілий тиждень.
     На жаль, цього року День захисту дітей в Україні знову проходить в умовах війни – вона торкнулася життя кожного маленького українця. Від початку повномасштабного вторгнення сотні тисяч дітей змушені тимчасово жити за межами України, десятки тисяч годинами проводять час у сховках, перечікуючи повітряні тривоги, тисячі діток живуть у зоні бойових дій, невідомо, скільки українських дітей викрали та вивезли за межі країни. У це свято дорослим особливо важливо підтримати дітей і показати, що ми завжди поруч.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top