Книжкова палітра “Бібліотекарі рекомендують теплі книги про Різдво і дива”

Різдво наближається, а з ним і затишні вечори з книгою! Тож ми, бібліотекарі бібліотеки-філії №3 Івано-Франківської МЦБС департаменту культури міської ради 21 грудня 2023 року підготували і провели книжкову палітру «Бібліотекарі рекомендують теплі книги про Різдво і дива».

З назви заходу зрозуміло, що цілу днину ми розповідали про книжки та радили твори, які забезпечать святкову атмосферу і дорослим і юним читачам! Тому вдягайтеся тепленько і поспішайте до бібліотеки обирати книгу для своїх зимових передріздвяних читань! А вже коли повернетесь із цікавою книжечкою до своєї домівки, заваріть собі кави чи чаю і обов’язково перегляньте тематичну відеопрезентацію на нашому ютуб-каналі за посиланням

https://www.youtube.com/watch?v=Zb_-fkpyfEE

 

Отже, книги про Різдво і дива:

Оповідання до збірки «Зірка над Вифлеємом» Агата Крісті написала уже в поважному віці, маючи великий життєвий досвід і сформований християнський світогляд, а також славу королеви детективного жанру. Втім, це не детективні, але водночас і не традиційні різдвяні історії. Шість оповідань для родинного читання – про народження Ісуса, Його матір Марію, про Його ослика, про Його учнів та послідовників, а також про сучасників Агати Крісті – торкаються глибини душі і спонукають замислитися над багатьма моментами. А ще несуть світло і надію. І відкривають читачам першого українського перекладу цієї збірки несподівану Агату Крісті.

Лусі Мод Монтгомері “Різдвяні історії”

Про різдвяну доброту і натхнення, про чудесне перетворення людської душі у світлі Різдва – у теплих оповіданнях популярної канадської письменниці, авторки незабутніх книжок про Енн Ширлі,  Лусі Мод Монтгомері.

 

Луїза Мей Олкотт «Коли приходить Різдво»

Коли ж приходить Різдво? Тоді, коли випадає сніг, щипає мороз? Коли готовий святковий стіл?  Диво різдвяної ночі творять не величні слова і подарунки, а тихий дитячий шепіт вдячності і віра в те, що добро завжди перемагатиме зло. Теплі різдвяні історії відомої американської письменниці Луїзи Мей Олкот стануть чудовим доповненням до різдвяних свят для дітей та дорослих.

Дзвінка Матіяш, Юлія Ганик “27 днів до Різдва”

Герої книжки створили власний адвент-календар. Щодня оповідачка, її чоловік Амвросій та приятелька Христина вигадують одне для одного завдання, які не тільки примножують радість, а й відкривають чимало нового зі світу культури. Ця затишна розвага подарує віру в диво, яке неодмінно здійсниться, і стане для вас інтелектуальною грою-мандрівкою, у якій вільно й невимушено поєднуються особистості української та інших європейських культур. І будьте певні: під час виконування цих передріздвяних завдань зовсім не соромно зізнатися, що ти чогось не знаєш.

 

На Різдво — додому. Оповідання сучасних українських письменників

Таїнство Різдва спонукає нас до милосердя, до любови, до пошуку істини буття. У ньому завжди буде краплина ностальгії, бо  Різдво — це спогади. Про це й написали свої різдвяні історії сучасні українські автори й авторки. В кожному із сюжетів – прикмети Різдва, відчуті й пережиті за мирних часів чи вже під знаком війни. Та всі вони обʼєднані глибинними почуттями, посиленими мелодіями колядок, у яких рождається Бог, славословлять ангели і весь світ повниться добром.

 

О. Генрі  «Дари волхвів»

Новела «Дари волхвів» стала окрасою першої збірки оповідань автора «Чотири мільйони» (1906), присвяченої Нью-Йорку, в якому тоді мешкало чотири мільйони жителів. Зворушлива історія щирої любові і турботи розтопить навіть крижане серце.

 

Луїз Міллер  «Кондитерка-втікачка»

Віртуозна шеф-кухарка Олівія Ролінґз переїжджає з Бостона в ідилічне тихе містечко до своєї подруги Ханни і починає працювати у старенькому готелі «Цукровий клен». Кухня, що пахне корицею і свіжим хлібом, звуки банджо і скрипки, мальовничі краєвиди, привабливий син фермера, нові друзі, конкурс на найкращий яблучний пиріг — дівчина захоплюється життям у сільській місцевості. Однак стати частиною спільноти не так вже і просто. Дівчині доведеться подорослішати й усвідомити: якщо не тікатиме від стосунків, дружби, проблем, зможе нарешті проживати життя своєї мрії.

 

Сашко Дерманський «Крамничка тітоньки  Мальви»

Жодного свята містяни не ждуть так завзято, як Різдва, коли в місті гамірно й безтурботно. Усе довкола повниться радісним сміхом, колядками, веселими голосами. А ще – казковими пахощами з чарівного фургончика тітоньки Мальви. Але цього року все може бути інакше, адже моторошна пані Мряка й підступний пан Крук вже почали втілювати в життя свій зловісний план. І лише малий Тишко разом з вірною собачкою Кучугуркою можуть їх зупинити. Але чи вдасться їм повернути дідусеві-казкареві чарівну книгу і врятувати Різдво?

 

Якщо палітра – інструмент художників, на якій вони змішують потрібні кольори, то книжка – інструмент бібліотекарів, завдяки якому життя наших читачів наповнюються яскравими барвами. Але книжки бувають не лише кольоровими, але й теплими,  –  такими, що зігрівають душу. Твори з нашої добірки допоможуть вам створити святковий настрій, подарують кілька затишних родинних вечорів, підкажуть як перемогти страх темряви та самотності.

Відповідальні за проведення всі працівники

 

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top