Книжкова мозаїка “Іван Франко – дітям”

“Як я люблю тебе, мій рідний краю,
 Як я люблю красу твою, твій люд.
 Як гаряче молюся і бажаю
Для твого щастя свій віддати труд”

                                                                                  І. Франко 

 27 серпня в бібліотеці-філії №14 МЦБС Департаменту культури Івано- Франківської міської ради проводилися Франкові читання вголос уривків творів «Іван Франко – дітям”.

Іван Франко – український письменник, вчений, політичний діяч. Творчий внесок поета для дітей дуже великий. Його твори цікаві і повчальні. Під час проведення заходу користувачі читали вірші митця: “Не пора”, “Не забудь, не забудь”, “Мій раю зелений”, “Не покидай мене, пекучий болю” та ін. Для відвідувачів бібліотекарка підготувала цікаві та маловідомі факти про І.Франка. В читаннях брали участь читачі середнього та молодшого віку.

Помітне місце у творчості письменника посідають оповідання та казки для дітей: “ Лис Микита”, “ Ріпка”, “ Лисиця та журавель”, “ Коли ще звірі говорили”, «Грицева шкільна наука». І Франко звірів представляє, як мислячих істот, що живуть майже людським життям. Маленькі читачі мали змогу ознайомитися з такими творами та з допомогою бібліотекарки, дати їм правильну психологічно-моральну оцінку, адже так важливо, щоб підростаюче покоління навчилось добрим орієнтирам в житті. Не можна не зауважити, що сила Франкового слова надихає на любов до рідного краю та до рідної землі.

 

      Підготувала та провела Вінтон Н.М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top