Година здоров’я  “Спосіб життя українців і довголіття”

Довголіття – це особливий дар Божий, і він – лиш для обраних, для тих, хто сповідує закони творення Всесвіту, а не руйнації. Кожна мить життя – це великий дар, та цінувати його часто починаємо вже в солідному віці, коли дошкуляє багато недуг. У цьому віці дуже хочеться зуміти подолати їх, продовжити роки та прожити золотий вік з насолодою, в гармонії з собою, людьми, природою.

08.08.2024 р. о 12.00 працівники читального залу ЦБ Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради  на  запрошення  Богдани Ботюк, завідувачки відділу денного перебування Івано-Франківського  територіального центру соціального обслуговування, у форматі волонтерської діяльності провели годину здоров’я  “Спосіб життя українців і довголіття”.

Провідний бібліотекар читального залу ЦБ Надія Каретнікова розповіла про секрети довголіття та як від способу життя українців залежить довголіття. Також вона розкрила секрети продовження свого золотого віку на шляху довголіття. На основі книг, газетних та журнальних статей із періодичних видань, які передплачує читальний зал ЦБ, вона розповіла про досвід здорового способу життя реальних українців, які діляться своїм досвідом на їх сторінках.

Серед них – поради 104-річного карпатського знатника Андрія Ворона, прадавні знання та рецепти фітозасобів травозная, філософа, автора багатьох книг із народної медицини Івана Просяника, секрети довголіття 98-річної Дарії Степанівни Добровольської та ін.

До слова було запрошено Івана Ільковича Файчака. Він багаторазовий чемпіон та рекордсмен України, переможець чемпіонату Європи з легкої атлетики, призер чемпіонату світу серед ветеранів у бар’єрному спринті, чемпіон Європи з п’ятиборства. Спортсмен-ветеран має у своїй спортивній скарбниці більше сотні медалей, а за плечима – тисячі кілометрів доріг, оскільки об’їздив багато країн світу. Іван Ількович Файчак – мешканець нашого міста, неординарна особистість. Підтягнутий, усміхнений, цілеспрямований, з іскрою в очах — таким знають Івана Ільковича не лише в університеті, а й на Прикарпатті, в  Україні й світі. Іван Ількович цікаво розповів про незабутні спортивні змагання, у яких йому довелося брати участь, всеукраїнські та  міжнародні  турніри.

Присутні на заході захоплено слухали розповіді Василя Кричуна, неодноразового переможця легкоатлетичних змагань різного рівня з бігу та спортивної ходьби. Василь Кричун пропагує здоровий спосіб життя, регулярно тренується та загартовується. Крім того, він — 31-разовий чемпіон України з легкої атлетики, 19-разовий переможець кубка України з легкої атлетики серед ветеранів та 84-разовий чемпіон Києва та срібний призер чемпіонату Європи.

Гостем  заходу був учасник ветеранського спорту, активний популяризатор здорового способу життя  Дяченко Володимир Іванович. Спортсмен, поет, зразок здоров’я і бадьорості духу в похилому віці, він встигає все – перемагати на спортивних змаганнях, бути активним учасником різноманітних бібліотечних заходів, а ще він дбайливий і люблячий дідусь для своїх онуків. Він здивував присутніх декламуванням власних поетичних творів.

Ярослав Федорович Остафійчук читає багато лекцій про здоровий спосіб життя, тому охоче  поділився своїми рецептами та рекомендаціями щодо щасливого довголіття.

 Захід супроводжувала книжкова виставка «Як продовжити свій золотий вік на шляху до довголіття».

Відповідальна за проведення заходу Надія Каретнікова.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top