Бібліотечна інформина Державність, вимріяна поколіннями.

“Якщо не можеш коротко розповісти про історію України, значить не знаєш її”, — брати Капранови.
А якщо зумієш поглядом охопити всю її історію від трипільців до сьогодення — відчуєш себе частиною цього народу, а водночас і творцем української державності.
Саме під таким гаслом проходила бібліотечна інформина в бібліотеці-філії №5 (вул. Галицька, 100), Івано-Франківської МЦБС 15.07.2024р.
Бібліотекарка повела відвідувачів в екскурс книжками “Творці державотворення”, “Мальована історія Незалежності України” братів Капранових, “Княжа Україна” А. Лотоцького, “Історія України” М. Аркаса. Діти слідкували за картою, як змінювалася територія України впродовж століть. Серед видатних постатей присутні почули про князя Володимира Великого (українського святого), який христив Київську Русь, започаткував державність, об’єднавши землі України.
Працівниця книгозбірні 5 наголосила, що кожен з нас долучається до творення державності, роблячи те, що може на свому місці ( в школі, на роботі, в спільноті). Особливо вона зазначила про повернення в Україну цінностей. Серед яких: гетьманські клейноди, щоденник і булава П. Орлика, корона Данила Галицького, мощі святого Йосафата Кунцевича, чудотворні ікони.
Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top