Бібліопростір “Казковий БУМ”

1 червня дитячі бібліотеки міста Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради вийшли на центральну площу – Вічевий майдан, щоб привітати маленьких мешканців з Днем захисту дітей.  Майдан розквітнув сонячними барвами книжкових виставок, різноманітних локацій для ігор, майстер-класів.

Веселий яскравий потяг запрошує малечу у дивовижну подорож книжками. А ось привертає увагу величезна ріпка та маски героїв з однойменної казки. Все це ніби запрошує: «Вдягни маску – згадай казку!» Вже й черга вишикувалась – діти проявляють свої акторські таланти.

Тінейджери нагледіли локацію з атрибутами одягу та чарівних речей Гаррі Поттера. Спілкуються, згадують найулюбленіші моменти роману, роздивляються книги «Гаррі Поттер. Історія магії», «Фантастичні звірі і де їх шукати», «Квідич крізь віки». 

Хтось приміряє магічний плащ, хтось чаклує чарівною паличкою, хтось вподобав розподільчий капелюх та окуляри Гаррі Поттера. Охочих багато, до столика не підступитися!

Всі, хто підійшов до цієї локації, були надзвичайно здивовані сюрпризом: у такій самій коробочці, як описано у романі “Гаррі Поттер”, були улюблені желейні цукерки молодого чарівника! І о магія! Ними можна було  пригоститися! Який смак дістанеться – загадка?! 

Затримуються діти і біля книжкової виставки «Казковий світ улюблених героїв»! Збірок казок тут до вибору, до кольору! Народні і авторські, українські  і світові, давні-прадавні, ті, що тішили ще наших матусь, бабусь  та сучасні, щойно з друку! Є що розглядати, зануритись у казковий світ, поринути у дивовижні пригоди! Тут такі біля виставки можна перевірити свої знання казкового світу, взявши участь у вікторині «Відгадай казкового героя», можна й намалювати улюбленого персонажа, чи розмалювати. Кольорові олівці, папір, розмальовки – є все для дитячої творчої уяви!

Локації з майстер-класами завжди привертають увагу дітей та батьків. Як-то добре зробити поробку своїми руками, відчути власні можливості, а головне –  почути підбадьорливі слова майстринь та матусі. За столом є всі заготовки для того, щоб зробити сонячні кошики та чудо-квітку!

Всі діти хочуть, щоб їхні канікули були неймовірними, ненудними, фантастичними. Тож ми запропонували їм долучитися до Скриньки передбачень: кожен може витягнути зі скриньки передбачення на літо! Скринька казкова –  видає тільки найкращі побажання! А інакше і бути не може!

Працівники дитячих бібліотек міста бажають дітям всіляких гараздів на це літо : безхмарного неба, ненудного літа, розуміння та тепла, ясної посмішки, свіжого вітру, фантастичного везіння, відмінного настрою, теплого ставлення оточуючих, великих успіхів, чудових друзів, виконання бажань, чарівних світанків! І ще 100 + побажань! І сьогоднішні заходи – це перший день щасливого, пізнавального, активного і ненудного літа для малечі!

Казковий БУМ – таким був День захисту дітей у Івано-Франківську! Повітря було сповнене казковим настроєм, дитячим гомоном, сміхом, захопленням, веселою музикою і піснями. Нехай кожен день прийдешнього літа приносить дітям тільки радість!

Відповідальні за проведення заходу працівники ЦДБ та бібліотека-філія №1 по роботі з дітьми. Матеріал підготувала Томілова Л.І.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top