Інформаційна хвилина «Мужність – ваше друге ім’я»

15 липня український народ відзначає День українського миротворця. Українські військові не лише захищають власну землю від російського агресора, а й виконують завдання в найгарячіших точках світу. Участь наших військових у міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки зміцнює авторитет України як надійного партнера на світовій арені.

Україна приєдналась до участі в міжнародних операціях з підтримання миру й безпеки 1992 року після затвердження Верховною Радою України Постанови «Про участь батальйонів Збройних Сил України в Миротворчих Силах Організації Об’єднаних Націй у зонах конфліктів на території колишньої
Югославії».

16 липня 2024 р. працівники читального залу ЦБ Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради   провели інформаційну хвилину «Мужність – ваше друге ім’я» (до Дня українського миротворця).

За роки незалежності понад 45 тисяч військовослужбовців Збройних Сил України виконували завдання з підтримання миру й безпеки у більш ніж 25 міжнародних операціях у різних регіонах планети та у 18 різних країнах світу. Наші миротворці беруть участь у двох міжнародних миротворчих операціях під егідою ООН та НАТО у складі двох національних контингентів.

Бібліотекар читального залу зазначила: «Українські миротворці виконували бойові завдання в країнах колишньої Югославії (Боснія та Герцеговина, Східна Славонія, Македонія, Сербія й Чорногорія, Хорватія), на Африканському континенті (Ангола, Сьєрра-Леоне, Ліберія, Кот-д’Івуар, ДР Конго, Південний Судан, Дарфур), у країнах Близького й Середнього сходу та на Кавказі (Південний Ліван, Таджикистан, Кувейт, Ірак, Грузія) та багатьох інших регіонах світу. 58 військовослужбовців ЗС України віддали життя, виконуючи завдання з підтримання миру та безпеки».

Присутнім в читальному залі ЦБ була презентована однойменна тематична книжкова виставка, на якій були представлені книги, газетні та журнальні статті про українських миротворців.


Відповідальні за проведення заходу працівники читального залу ЦБ.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top