Туристичний калейдоскоп “Світ моїх захоплень – туризм. Читай. Обирай. Вирушай!”

Запевняємо вас, переважна більшість бібліотекарів обожнюють подорожувати. Варто зазначити, що дуже часто вони це роблять, не покидаючи своїх книгозбірень. Адже подорожувати цікаво, безпечно і безкоштовно можна сторінками захопливих книг.  Саме тому до Всесвітнього дня туризму ми,  бібліотекарі  бібліотеки-філії №1 (вул. Вовчинецька, 206)  Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради, 26 вересня 2024 року провели туристичний калейдоскоп “Світ  моїх захоплень – туризм. Читай. Обирай. Вирушай!” Наші читачі мали змогу здійснити віртуальну мандрівку серцем Карпат, дізнатися більше про особливості цієї гірської системи: озера, водоспади, незвичайні села, вулкани, гейзери та інші цікаві явища і факти.

Карпати розташовані в Східній частині Європи і проходять через кілька країн: Чехію, Угорщину, Словаччину, Україну, Румунію, Сербію, Польщу та Австрію. Карпати починаються в Словаччині і закінчуються на території Румунії. В Україні розташовані Карпати в західній частині країни. Займають площу 188 000 кв.м. Найвищою точкою Карпат є Герлаховський штит і знаходиться він в Угорщині. Також ми провели вікторину “Що ти знаєш про Українські Карпати?”, що мала вигляд серії запитань з кількома відповідями, які стосуються наших чудових гір. Запитання були не найскладніші, проте нашим учасникам довелося трохи напружити пам’ять, щоб впоратися з вікториною. В переліку питань були, приміром, такі: 

Яка приблизна довжина Українських Карпат?
(Довжина гір від верхів’я Сяну до витоків Сучави становить 280 км)
Назвіть найбільш високогірне місто Українськи Карпат.
(Рахів. Середня його висота становить 820 м над рівнем моря)
Назвіть найбільш високогірне озеро Українських Карпат.
(Озеро Бребенескул, що розташоване на схилі г. Гутин-Томнатик на висоті 1801 м, довжиною 134 і завширшки 44 м, площа – 4000 м2, максимальна глибина – 2,8 м).

Зізнайтеся, а ви багато знаєте про Українські Карпати? Якщо ні, то гайда до бібліотеки-філії№1, бо в рамках туристичного калейдоскопа в нас діє книжкова виставка, де зібрані найцікавіші туристичні видання, які допоможуть краще пізнати рідний край та виведуть вашу ерудованість на якісно новий рівень. Вітаємо всіх зі Всесвітнім днем туризму, бажаємо вдалих і захопливих подорожей і чекаємо на вас у нашій бібліотеці!

Відповідальні за проведення всі працівники.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top