Природознавча розвідка «Обережно! Отруйні рослини»

Із початком літнього сезону все більше людей прагнуть проводити вихідні на природі, гуляти по лісу, збирати гриби, ягоди і трави, виїхати за місто у ліс, подалі від метушні чи просто прогулятися у парку. Природа Івано-Франківщини багата на різноманітні рослини. Серед них зустрічаються і небезпечні для здоров’я, такі як: блекота чорна, дурман звичайний, вовча ягода, борщівник, конвалія, чистотіл та інші…
Простий контакт з деякими лісовими та польовими рослинами може обернутися важким отруєнням. Не все, що росте в природі можна чіпати, нюхати і тим більше їсти.

25.07.2024 року працівники бібліотеки-філії №1 (вул. Вовчинецька, 206) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури  міської ради підготували та провели природознавчу розвідку «Обережно! Отруйні рослини». Бібліотекарки підготували цікаву інформацію про отруйні рослини,  та розповіли як запобігти контакту з ними. Діти розгадували загадки, відповідали на запитання міні-вікторини. Захід дав можливість дітям дізнатися, що в природі існують не тільки лікарські рослини, але й отруйні, при контакті з якими можна отримати опіки та важкі токсичні отруєння. Тому, знання елементарних правил поводження з ними стануть запорукою здорового та безпечного відпочинку на природі.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top