Експрес-виставка “Вільям Шекспір – геній століть”

   До Всесвітнього дня книги та до дня народження англійського драматурга Вільяма Шекспіра, бібліотека-філія №15 підготувала експрес-виставку «Вільям Шекспір – геній століть». На виставці демонструються літературознавчі матеріали про талановитого письменника світу та творчий набуток Вільяма Шекспіра для майбутніх поколінь. Мабуть, у світі знайдеться не багато людей, які б не читали найвідоміші твори автора «Ромео та Джульєтта», «Гамлет», «Король Лір», «Сон у літню ніч» та інші. Для тих читачів, хто любить поезію, Шекспір подарував свої дуже гарні, чуттєві «Сонети». Не дарма Всесвітній день книги присвячений пам’яті Вільяма Шекспіра. Талант письменника – яскравий приклад  духовної скарбниці всього людства. Уміння висловити свої почуття і переживання, думки і образи, події і відносини, і багато чого, що так чи інакше зв’язується з людським світоглядом – справжній дар.
Детальніше

Мандрівка літературним експресом «Читаємо українське, читаємо українською»

    Хтось із великих людей сказав: «Усе минає, а слово залишається. Зникають у безвісті держави, володарі, раби, на порох розсипаються величні будівлі, вмирають дерева, пересихають ріки, гори перетворюються на купи каміння, все стає тліном і прахом, а написане слово залишається. Залишається і несе крізь час голос людської душі». З метою популяризації книги та значення читання 23 квітня увесь світ відзначає День книги та авторського права.
Детальніше

Година екологічних аксіом “Запам’ятай! Нащадкам, ти, планету мусиш зберегти”

  Серед нашого метушливого життя легко забути про те, що об’єднує нас усіх – Землю. Але щороку 22 квітня мільйони людей по всьому світу призупиняються, щоб вшанувати нашу планету та задуматися про вплив наших дій. День Землі – це не просто дата в календарі; це нагадування про нашу спільну відповідальність за захист та збереження єдиного дому, який ми маємо. З моменту свого заснування День Землі перейшов національні межі, ставши справжнім глобальним явищем. Сьогодні понад 190 країн беруть участь у заходах до Дня Землі, від висадки дерев до прибирання узбережжя, від освітніх семінарів до адвокації політики.

Детальніше

Інформ-хвилинка «Хімія навколо нас»

  Але, що є хімія для нас? Яку роль вона відіграє в житті людини? По-перше, це наше життя – все, що ми відчуваємо, бачимо навколо, та й самі складаємося з хімічних речовин, які постійно реагують між собою. Віруси, мурашки, люди, планети, зірки, галактики – все у світі складається з хімічних елементів. По суті, увесь Всесвіт є дуже великим і дуже складним хімічним реактором. По-друге – це найважливіша галузь економіки.

Детальніше

Екологічна година “Обіймемо Землю красою й любов’ю”

20 квітня в Україні відзначається День навколишнього середовища, 22 – Всесвітній день матері Землі, 26 – День пам’яті жертв Чорнобильської катастрофи.

Триптих цих дат – нагадування кожному з нас про важливість турботливого, обдуманого ставлення до природних ресурсів нашої планети! 

Бібліотекарки абонементу ЦМБ Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради,  долучилися до відзначення до цієї низки  заходів, кожен із котрих має на меті популяризацію цікавої інформації про природу як глобальний дім кожного. Позаяк великий шлях починається із одного кроку, пишний розарій – із маленьких саджанців, плодоносний сад із тендітних дерев. Практично кожному під силу зробити наш світ трішечки кращим.

 

Детальніше
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top