Творчий портрет “Безсмертний геній літератури”

  Творчість Шекспіра є найвищим досягненням європейської літератури доби Відродження. Спадщина його набула світового значення, вплинула на творчість численних митців світового значення і зберігає свою актуальність до нашого часу. В бібліотеці-філії №2 (вул. Карпатська,14) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради 23 квітня відбувся творчий портрет «Безсмертний геній літератури».

Детальніше

Психологічний тренінг «Крізь призму психології»

  Щороку 23 квітня в Україні психологи відзначають своє професійне свято. З цієї нагоди у бібліотеці філії №7 (вул. Дністровська, 22) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради відбувся психологічний тренінг «Крізь призму психології». Бібліотекар філії №1 по роботі з дітьми Волошин Наталія запропонувала заглибитися у основні суспільні проблеми. За допомогою книги Олени Мацьків та Володимира Стасишина «Так хочеться знати відповідь» учасники заходу моделювали різноманітні ситуації, вчились вирішувати конфлікти і йти назустріч один одному. Під час заходу порушувалась проблематика таких питань: батьки і діти, дружні і колективні відносини, роздумували над питаннями: хто головний і як стати лідером. Особливо надихаючими стали приклади із книги «Історії талановитих людей», крізь призму яких присутні намагались проаналізувати шлях до успіху. Та насправді, щоб досягти успіху не обов’язково бути завжди в центрі уваги. Прикладом стала скромна українська дівчина Роксолана, що завдяки своїй покорі і лагідності здобула найбільшу славу, багатство, досягла соціальних висот.

Детальніше

Книжкова панорама “Хліб годує тіло, а книга розум”

    Всесвітній день книги та авторського права відзначають щорічно 23 квітня починаючи з 1996 року. Зважаючи на те, що книга є найбільш потужним фактором поширення знання і найбільш надійним засобом його збереження, день книги покликаний наголосити на фундаментальній важливості книжки та її незамінності в інформаційному суспільстві. 23 квітня 2024 р. завідувачка бібліотеки-філії №9 с. Крихівці Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради підготувала та провела книжкову панораму “Хліб годує тіло, а книга розум”. Користувачі мали можливість дізнатися про запровадження Всесвітнього дня книги та авторського права та ознайомитися з новими надходженнями до книгозбірні. За допомогою анкетування читачі розповіли про свої читацькі вподобання. Одна з головних цілей Дня книги  – популяризація  читання і книговидання, привернення уваги до культури писемного слова, а також до питань авторського права і захисту інтелектуальної власності.
Детальніше

День інформації “Земля дана нам на віки”

  Щорічно 22 квітня світова спільнота відзначає Міжнародний день Землі. Головною метою цього дня є привернення уваги до проблем навколишнього середовища.  Глобальне потепління, забруднення та вирубка лісів – це далеко не всі проблеми, які несуть велику загрозу для природи на усій планеті. Сьогодні для нашої країни – цей день є досить символічним і болючим. Війна, яку розпочала росія в Україні нещадно нищить усе живе, що є на нашій землі. Випалені та заміновані міста, села, ліси та поля – все це знищує екосистему нашої країни та несе непоправні втрати не тільки для українців, але і для цілого Світу. В бібліотеці-філії №25 с. Радча (вул.Тараса Шевченка, 39) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради відбувся захід  “Земля дана нам на віки”.  Земля – це неоціненний дар, подарований нам природою. Ми хочемо  бачити нашу Землю квітучою та мирною. Земля – наш рідний дім.  Бережімо її!
Детальніше

Калейдоскоп цікавих фактів: «Земля – Берегиня життя і процвітання»

23 квітня 2024 р. завідувачка бібліотеки-філії №11 с. Угорники (вул. Просвіти, 4) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради, провела розмову про Землю, як берегиню життя і процвітання. Захід відбувся в бібліотеці з юними читачами. Завідувачка бібліотеки М.Приймак розповіла про цікаві факти про Землю, яке значення має для нас усіх збереження природи, земних ресурсів і довкілля. Земля – це колиска людства. Щоб так було і надалі – залежить від нас.

Відповідальна за захід М. Приймак

Детальніше
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top