Вернісаж української вишиванки “День вишиванки – день незламності українського духу”

  Вишиванка – оберіг українського народу, символ здоров’я, краси та щасливої долі. Кожен українець знає, що таке вишиванка, адже це не просто одяг, а частина душі.  Історія національного вбрання українців сягає глибокої давнини. Наші працьовиті пращури завжди вміли створити справжню красу з полотна і ниток.  Щороку в третій четвер травня в Україні важлива подія – День вишиванки.

Детальніше

Мистецька палітра “А вишиванка – долі оберіг”

  Щороку, у третій четвер травня, відзначається міжнародне свято – День вишиванки.    Воно покликане зберегти споконвічні народні традиції одягатися у вишитий український одяг. В наші дні українська вишиванка є безперечним атрибутом вишуканого смаку. Вона стильно та гармонійно поєднується як з класичним костюмом, так і з повсякденним одягом. А ще нагадує, що ми – українці, пам’ятаємо та шануємо наші звичаї.

Детальніше

Етноекскурс «Чарівна краса вишиванки»

16 травня о 13.00, до Всесвітнього дня вишиванки, у бібліотеці-філії №7 (вул. Дністровська, 22) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради відбувся етноекскурс «Чарівна краса вишиванки». Учасники клубу «Люди золотого віку» знайомились з роботами Олени Древецької, а також презентували власні вишиті роботи. Особливо вразили вироби з родинної скрині, яким уже близько ста років. Під час заходу бібліотекарі розповідали про традиції вишивальництва в Україні та символіку візерунків, ділилися поезією, співали пісень. Дійство доповнила виставка «Вишиття – символ українського життя». 

Детальніше

Етно-бібліовітрина «У рідному краї цвітуть вишиванки»

  Щорічно у травні українці відзначають яскраве і самобутнє свято День вишиванки, присвячене нашому національному одягу. Українська вишиванка з’явилася багато століть тому, а кількість різних візерунків та технік шиття порахувати неможливо. Це свято люблять і діти, і дорослі, із задоволенням вбираються у яскраві вишиті сорочки.  З 13 по 19 травня в центральній бібліотеці для дітей (вул. Степана Бандери, 8) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради проводилась етно-бібліовітрина «У рідному краї цвітуть вишиванки». Відвідувачі мали змогу насолодитися вишитими виробами сучасних та стародавніх майстринь. Вишиті сорочки чоловічі та жіночі, святковий національний жіночій стрій, сучасні вишиті плаття – все це розмаїття кольорів та узорів святково прикрасило бібліотеку. Увагу читачів привертали і ляльки-мотанки, кожна з яких вбрана у національний вишитий одяг. Оглянути виставку приходили як читачі, так і просто мешканці Івано-Франківська. Надихалися мистецтвом, зарядилися позитивом, захоплювалися українською культурою, відчували гордість, що і вони є її часточкою, а також ознайомилися з книгами про українську вишивку. 

Детальніше

Година цікавої інформації “Вишиванка -національна святиня”

  Вишиванка – це не лише особливий елемент святкового національного одягу, але й важлива частина культури українського народу. А тому знати про існування такої події як День вишиванки повинен кожен українець. Вишиванка, поряд з писанкою, є одним з найвідоміших символів української культури. День вишиванки відзначають у понад 100 країнах світу. Крізь віки проніс український народ любов до вишивки та зберіг особливі традиції її створення. Про історію та традиції на День вишиванки послухали користувачі бібліотеки-філії №19 (Підпечери) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради, де пройшла година цікавої інформації “Вишиванка – національна святиня”. Шануймо наші традиції, адже вишиванка-це символ національної гордості та єднання.
Детальніше
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top