Опитування

Процес децентралізації в Україні передбачає реформування усіх сфер життя територіальних громад, до числа яких належить і культура. Головною метою такого реформування є створення безпечного та комфортного середовища для життя людини в Україні через побудова ефективної системи влади шляхом передачі повноважень та, відповідно, фінансового забезпечення центральних органів виконавчої влади до органів місцевого самоврядування.

Ефективність розвитку громади залежить від пріоритезації її керівництвом напрямів соціально-економічного розвитку, що створює нові і широкі можливості для розвитку галузі культури на місцях.

Водночас, компетентне розпорядження культурними ресурсами та ефективне залучення людського потенціалу до процесів розбудови сталої громади може істотно підвищити інвестиційну привабливість її території.

На сучасному етапі розвитку громад виникає потреба у проведенні загального аналізу стану галузі культури на місцевому рівні, оцінки поточних проблем і перешкод її розвитку, та уточненні кроків щодо їх вирішення задля успішної реалізації культурної складової реформи децентралізації і покращення якості та доступності культурних послуг на місцевому рівні.

У зв’язку з цим Директоратом стратегічного планування та європейської інтеграції Міністерства культури України проводиться опитування, головною метою якого є отримання даних стосовно реального стану газулі культури на місцевому рівні, аналіз яких дасть змогу об’єктивно визначити перспективні цілі та пріоритети розвитку галузі культури в Україні, котрі відповідатимуть реальним потребам громадян.

Опитування проводитиметься до 25 червня 2018 року на загальнонаціональному рівні шляхом поширення онлайн анкети серед жителів об’єднаних територіальних громад котрі мають доступ до мережі Інтернет.

Онлайн анкета знаходиться за посиланням

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top