Історичний турнір “УПА – армія нескорених”

“На вірність Вкраїні вони присягали –
Народу, батьківській землі.
І зброю у руки тому тільки взяли,
Щоб честь захистити її…”
(Марко Боєслав)

10.10.2017 р. о 15:00 год. працівники краєзнавчого відділу ЦБ (вул. Г, Мазепи, 3) Департаменту культури міської ради провели історичний турнір “УПА – армія нескорених”, присвячений 75-ій річниці створення.

Бібліотекарі розпочали захід з перегляду відеокліпу “Йшли селом партизани” (на основі фільму “Залізна сотня”); розповіли учням обл. ліцею-інтернату для обдарованих дітей сільської місцевості, що у становленні держави, яку ми здобули і розбудовуємо є велика заслуга УПА, що її історія – це героїчна сторінка нашого народу. Як і в середині минулого століття ми втрачали сотні найкращих своїх синів і дочок, які боролися за незалежність України, так і сьогодні юнаки та юнки стоять на сході нашої держави, захищаючи суверенітет аби показати всьому світові, що є така Україна, яка ніколи не дозволить ворогам панувати на українській землі. Присутнім була запропонована вікторина, яку провів ст. науковий співробітник історико-меморіального музею О.Довбуша п. Бакала В. М., а також своєю розповіддю доповнив знання школярів про національно-визвольний рух. Переможцями турніру стали: Тюрина Юля (10 -“І” кл.) та Пип’юк Остап (10- “Б” кл.). Журі – Савчук Настя (10 – “І” кл.)

Працівники краєзнавчого відділу презентували присутнім книжкову виставку “Зродились ми великої години з пожеж війни і полум’я вогнів ”.
Матеріал підготували працівники краєзнавчого відділу ЦБ.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top