Історичний екскурс “Герої поруч з нами”

Щорічно 23 травня відзначаємо День Героїв — свято в Україні, встановлене на честь українських вояків — борців за волю України: лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської Доби, січових стрільців та вояків Армії УНР, УПА, діячів ОУН, героїв Небесної Сотні, воїнів ООС.

З цієї нагоди 23 травня 2019 року у бібліотеці-філії № 3 (вул. Хоткевича, 52а) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради для широкого кола користувачів відбувся історичний екскурс “Герої поруч з нами”.

Бібліотекар розповіла про історію свята, яке встановили ще у 1941 році на честь українських вояків, борців за волю України. Присутні мали змогу повернутися у ті буремні часи визвольної боротьби і згадати кращих синів і дочок, які віддали своє життя за нашу свободу. Це Євген Коновалець, Симон Петлюра, Степан Бандера, Роман Шухевич, Олена Теліга та багато інших незнаних, але й не забутих борців за волю України. Україна має багато героїв. І кожна постать заслуговує на гідне вшанування. Бо історію пишуть науковці, а творять звичайні люди, наші сучасники. Згадали також Небесну Сотню, українських вояків, які на Сході України віддали своє життя за нас.

Бібліотекарі для користувачів підготували виставку літератури “Живе в народі пам’ять про героїв”, на якій зібрані матеріали про героїчне минуле України і про героїв сучасності. Читачів зацікавили книги:

АД 242. Історія мужності, братерства та самопожертви [Текст]/ укладач І. Штогрін. – Х.: Клуб Сімейного Дозвілля, 2016. – 352 с.: іл.
Брати Капранови. Мальована історія Незалежності України [Текст]/ Брати Капранови. – К.: Гамазин, 2017. – 80 с.: іл.
Лойко С. Аеропорт [Текст]/ С. Лойко. – К.: Брайт Стар Паблішинг, 2015. – 344 с.
Положій Є. Іловайськ: розповіді про справжніх людей [Текст]/ Є. Положій. – Х.: Фоліо, 2015. – 378 с.

В нинішній політичній ситуації свято Героїв – не лише данина пам’яті героям минувшини, а й день шани героїв новітніх, які сьогодні віддають свої життя за соборність та незалежність нашої Батьківщини. Цей день є символом незборимості української нації.

Відповідальна за проведення бібліотекар Озарко М. М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top