Інформаційний дайджест “Сильна армія – сильна Україна” (презентація унікальної підбірки 5-ти книг-альбомів, подарованих бібліотеці Міністерством оборони України)

14 квітня 2019 року о 15:00 на абонементі ЦБ (вул. К.Данила, 16) Департаменту культури міської ради відбувся інформаційний дайджест “Сильна армія – сильна Україна”, яким презентували унікальну підбірки 5-ти книг-альбомів, подарованих бібліотеці Міністерством оборони України.

Розпочавши захід, бібліотекар підкреслила, що 14 квітня 2014 року (5 років тому) українська влада офіційно оголосила про початок АТО. Можна як завгодно називати конфлікт на Донбасі – АТО, ООС, гібридна війна, уповільнена агресія або ще як-небудь, але від цього він зовсім не перестане бути війною – у повному розумінні цього слова. І хоча вона ще далеко не закінчилася, вартує згадати і добре пам’ятати, як вона почалася і в якому стані була регулярна українська армія. А була вона непідготовлена, немотивована виконувати свої безпосередні функції та якісно захищати державу. За 25 років незалежності робилося все, щоб знищити оборонний потенціал українського війська. Стосувалось це як техніки, озброєння та іншого оснащення, так і кадрових призначень. Збройні сили України перебували, м’яко кажучи, у незадовільному стані. 5 років тому Україна боронилася винятково залишками озброєння та військової техніки, що дісталася нам у спадок від радянської армії.

Щоб зрозуміти як змінилася українська армія за ці п’ять років, бібліотекарі запропонували своїм користувачам переглянути унікальну підбірку 5-ти книг-альбомів, подарованих бібліотеці Міністерством оборони України:

– Сухопутні війська ЗС України;
– Військово-Морські Сили ЗС України;
– Повітряні Сили ЗС України;
– Десантно-штурмові війська ЗС України;
– Сили спеціальних операцій ЗС України;

У них мовою світлин розповідається про досягнення, щодо розвитку української армії, які Україна здобула за останні п’ять років. (В кожному альбомі фотографії супроводжуються розширеним коментарем)
Користувачам було цікаво дізнатися, як українська армія піднялася у рейтингу найкращих армій світу. Адже вітчизняна армія в 2018 році отримала 29-те місце у новій редакції щорічного списку найсильніших армій світу Global Firepower. Того року Україна розташувалася між Грецією та Чехією. У рейтингу зазначається, що українська боєздатна армія має понад 1 млн 200 тис. військових, з яких мільйон – резервісти. Країна має понад дві тисячі танків, майже 12 тисяч бойових броньованих машин, 1300 одиниць самохідної артилерії та майже 40 літаків-винищувачів.

Завдяки концентрації зусиль, цілеспрямованій і наполегливій роботі працівників підприємств ОПК українська армія продовжує глибоку модернізацію озброєння та військової техніки. Лише у 2018 році поставлено у війська близько 1900 одиниць нового або модернізованого озброєння та військової техніки – бронетанкової, морської, авіаційної. Ракетно-артилерійське озброєння, високоточні протитанкові комплекси “Корсар”, “Стугна”, “Бар‘єр” та ракети до них, новітні піхотні вогнемети, системи протиповітряної оборони, радіоелектронної боротьби та зв‘язку – все це вже почало надходити на озброєння.

Український оборонний комплекс продовжує здійснювати модернізацію вітчизняного протитанкового ракетного комплексу “Стугна-П”, триває оснащення військових частин сучасними безпілотними літальними апаратами вітчизняного виробництва, відбувається модернізація реактивних систем залпового вогню “Град” та “Смерч”. Якби нам все це у 2014 році… Ми мріяти не могли, що за п’ять років так зміниться армія…

За висловом політичного експерта Тараса Чорновола – ” УКРАЇНСЬКА АРМІЯ ОДНА З НАЙБІЛЬШ БОЄЗДАТНИХ АРМІЙ ЄВРОПИ”. Він зазначає:
“Це досягнення. І я не впевнений, що ми можемо назвати країну в Європі, яка би такими темпами створювала свою оборонку та оснащення своєї армії. Ми звикли тільки зраду скрізь шукати і досі залишаються ті, хто розповідає, що хтось там на армії заробляє, хтось в армії краде. Зараз це вже звучить не цинічно. Це вже звучить гидко та підло. Насправді, там навели порядок. І лише окремі випадки є – завжди знайдеться прапорщик, який вкраде мішок валянок чи ще щось. Але це вже, мабуть, та сфера, яка стала чистою від корупції і показала справді гарний розвиток”. А ще він переконаний: “Якщо рахувати від тієї точки відліку – давайте говорити не нульової, а мінусової, яка була у 2014 році, коли втік Янукович – то українська армія навіть не за тим рівнем, а за рівнем стандартів НАТО, за будь-яким іншим рівнем дуже швидко посилюється”.

Висновок один, у час, коли над Україною нависла смертельна небезпека, коли Росія захопила Крим, а на Донбасі розв’язала гібридну війну, почалося відродження української армії. Вона стала гарантом цілісності держави, адже саме Збройні Сили України, виконують бойові завдання зі стримування збройної агресії російсько-окупаційних військ на Сході країни.
Інформаційний дайджест доповнили книжкові виставки: “Зона ООС – війна за Незалежність” та “Вони загинули, щоб жила Україна”, а також бібліовітрина “Уклін усім, хто край свій боронить”.

Захід підготовлений для широкого кола користувачів. Відповідальні за проведення: Кирста О.М., Лисенко Л.С.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top