Ігри для розуму “На канікулах — сумувати ніколи”

15.08 в бібліотеці-філії №14 (вул. Довженка, 12) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради проведено ігри для розуму “На канікулах — сумувати ніколи”.

Гру недарма називають королевою дитинства. Без неї дітям жити невесело, нецікаво. Це природний процес, від якого діти отримують задоволення та завдяки якому пізнають світ. Сьогодні через шалений розвиток розважальних інтернет-ігор діти припинили грати в прості розвивальні дитячі ігри, які навчають дитину мислити, добре тренують пам’ять, тому бібліотекар порадила батькам гратися разом зі своїми дітьми.

Для розвитку дитини важливим є формування послідовного логічного мислення. Щоб краще орієнтуватися в життєвих ситуаціях, пояснювати різноманітні явища для найменших читачів було запропоновано такі ігри: 

  1. “Я знаю п’ять предметів”. Потрібно назвати п’ять назв (5 предметів побуту, 5 назв тварин, 5 назв квітів, 5 міст України). Ця гра розвиває словниковий запас, спонукає згадувати вже відомі дитині слова.
  2. “Здогадайся якнайшвидше”. Один з учасників загадує слово, а інший намагається відгадати його. Для цього він ставить різні запитання, щоб відповіді були “так”, або “ні”.

Читачі старших класів у грі “Пісенний віночок” відшукували в середині кола пропущені слова з кожного куплету. У переддень святкування Дня Незалежності цікавими були такі завдання: “Знайти квіти, які дівчата використали в жовто-блакитні віночки” та “роздивитися вбрання хлопчиків та дівчат і знайти на мапі України, де кожна область прикрашена візерунком вишивки, звідки вони приїхали”.

Використовуючи різноманітні настільні ігри  та переглядаючи “Енциклопедію ігор та розваг” читачі знайшли для себе багато цікавого і захоплюючого.

Відповідальна за проведення Засєдко Р.О.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top