“Івано-Франківський майдан гідності”

“У наших душах – дух іскриться,

його не знищить меч заброд.

Стоїть Майдан, стоїть столиця,

весь український встав народ…”

(Я. Ткачівський. “Майданівці”)

29.11.2018 р. в приміщенні краєзнавчого відділу ЦБ та кімнати-музею І.Франка (вул. Г. Мазепи,1) спільно з методичним відділом Департаменту культури Івано-Франківської міської ради та історико-меморіальним музеєм О. Довбуша управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської ОДА провели засідання клубу краєзнавців на тему “Івано-Франківський майдан гідності” на вшанування 5-ої річниці Революції Гідності.

Нове століття народило нових героїв. Сімнадцятилітні юнаки і дівчата вийшли на Майдан, аби показати всьому світові, що є така Україна, яка ніколи не дозволить ворогові, манкуртам, нечистивцям панувати над українським народом. І відрадно, що саме на це засідання долучились учні 8-го класу ЗОШ I-III ст. № 25, котрим не байдужа історія своєї країни і її майбутнє.

Присутні переглянули відео “Уроки революції гідності”; послухали розповідь старшого наукового співробітника історико-меморіального музею О.Довбуша В.М. Бакали про ті трагічні дні 2013 р., а також охарактеризував антинародний закон 16 січня 2014 р. Ківалова-Колісниченка. А зустріч завершили поетичними рядками. Твори О.Букатюка та Я.Ткачівського, присвячені Революції Гідності зачитала завідувач краєзнавчого відділу ЦБ Г.А.Паркулаб. Присутні залюбки послухали твори С.Пілецької, яка є членом Міжрегіонального поетичного клубу “Об’єднані словом”; члена клубу краєзнавців І.Франка професора кафедри гуманітарних наук Галицької Академії Й.М.Гаха, а також молодої талановитої поетеси  – учениці Лілії Капущак, яка прийшла на зустріч.

Матеріал підготували працівники відділу краєзнавства ЦМБ.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top