”Європа на твоїй долоні”

Основою появи свята дня Європи стало підписання Декларації Шумана. Цей історичний документ був підписаний 9 травня 1950 року у Парижі. Намагаючись інтегрувати в Європейське співтовариство Україна і почала відзначати день Європи. В Україні свято сприймається, як  спосіб приєднання до тих цінностей, яких дотримується ЄС. Наш народ із культурною спадщиною, ментальністю достойний зайняти в Європі гідне місце. Ми живемо в унісон з Європою. Тепер нам треба діяти як європейці: творити Європу у власній державі, і віримо, що економічна інтеграція – найдієвіший засіб стримування війни.

Маленькою Європою вважають Івано-Франківськ. У місті працювали творчі майстерні, виставки, туристичний майданчик, ігрові палатки, а також інтерактивний стенд опитування, де кожен бажаючий мав змогу залишити власні думки та свої побажання на тему: “Україна – європейська країна”. В місті організовано та проведено спортивно-масові заходи присвячені Дню Європи.

18.05.2018 о 14.00 год. у бібліотеці-філії № 2 ( вул. Карпатська, 14)  бібліотекарі підготували для читачів інтернет- круїз ”Європа на твоїй долоні”. Читачі мали змогу переглянути підготовлений матеріал про різні європейські країни, а також присутні, які побували за кордоном поділилися своїми враженнями, зокрема Юрій подорожував такими країнами як: Німеччина, Польща, Франція. Він розповів багато цікавого про побачене. Це було надзвичайно яскраво  і пізнавально.

Відповідальна за захід – Дяків Р.Б., Горячева І.О.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top