«Я прочитав книжку Всеволода Нестайка і ти прочитай!»

 Світ Нестайка… Це великий,

сповнений гумору, несамовитих,

дивовижних пригод. Світ, який вже

ніколи не закінчиться: кожна дитина,

прочитавши його книги, буде

дофантазовувати ці  історії.

                               Леся Воронина  

4 лютого в бібліотеці-філії №5 (вул. Галицька, 100) проведено бук-слем «Я прочитав книжку Всеволода Нестайка і ти прочитай!» з нагоди 90- річчя з дня народження патріарха української  дитячої літератури.

Завідувачка бібліотеки організувала стенд, на якому відвідувачі від 1-го  до 7-го класу, пригадуючи прочитане, вписували улюблених героїв і твори Всеволода Зіновійовича. З великим захопленням долучались до дійства і батьки. Лідером  читацького ділення стала книжка «Пригоди в лісовій школі».

А ті, котрі ще не знайомі з творчістю Нестайка, вибирали його книги з виставки «Великий мрійник і веселун».  Водночас бібліотекар оповідала присутнім про дитинство Всеволода, якого називали Рижий їжачок, який мріяв стати капітаном корабля, був свідком голокосту і воєнних подій в Києві; про читачів які писали в Київ листи. Один хлопчик хотів бути онуком  В. Нестайка, щоб першим читати нові пригоди. Другий — мріяв створити «Нестайкосвіт» у Васюківці, де будуть атракціони… а при вході стоятиме корова Контрибуція і всі одягатимуть чарівні окуляри…

Крім цього,  бажаючі переглянули кадри з телефільму  «Тореадори з Васюківки», з документального фільму «Всеволод Нестайко. Родом з дитинства»,  дізналися про передачу на українському радіо «Радіобайка від Всеволода Нестайка».

 Цього дня на обличчі у дітей та дорослих з`являлася усмішка.  Давно відомо, що твори Нестайка оздоровлюють від недуги і нейтралізують поганий настрій. І досі актуальне  звернення Всеволода Нестайка до читачів: Дорогі мої друзі,  спасибі вам, що ви читаєте книжки… Якщо  читали мої книжки, то ви наче мої родичі. Я вас люблю і шаную. Бажаю вам щастя і добра!”

Захід підготувала і провела Українець С.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top