Щорічний конкурс «Кращий читач року»

Screenshot_2Screenshot_317 березня у центральній бібліотеці для дітей відбувся щорічний конкурс «Кращий читач року». В загальноміському конкурсі взяли участь бібліотеки міста та навколишніх сіл, які обслуговують дітей. Цим заходом розпочинається «Тиждень дитячого читання».

На книжкове свято зібралися ті, хто любить книгу, багато читає і може презентувати свою улюблену книжку ровесникам.

2016 рік – рік Івана Яковича Франка. Ми вирішили нагадати дітям про чудові казки, які написав для них Іван Якович. Тому одну частину конкурсу «Кращий читач року» присвятили дитячим творам І.Франка – казкам.

Чи знають конкурсанти твори, написані для дітей, ми перевірили на своєрідних «випробуваннях». Це було перше письмове конкурсне завдання, в якому учасники продемонстрували свої знання казок І.Франка.

Усна презентація улюбленої книжки, що було другим завданням конкурсу, підкорила журі, бібліотекарів, присутніх батьків та дітей-уболівальників своєю відвертістю, емоційною подачею, різноманітністю обраних книжок за жанром та авторами, вмінням коротко та влучно розповісти про книгу.

Конкурс став справжнім святом книги!

Screenshot_4Проте конкурсанти не тільки змагалися за перше місце, але й пізнавали. Цікаво знати, як змінювався графічний супровід казок І.Франка від їх першого видання і до сучасності? Про це розповіла бібліотекар читального залу Томілова Лілія Іванівна та показала слайди з найбільш вдалими ілюстраціями казок Франка. Учасники конкурсу на екрані презентації переглянули ілюстрації першого ілюстратора творів І.Франка Т.Копистинського та ілюстрації Е.Козака та С. Караффи-Корбут, які були визнані митцями та читачами як найбільш адекватні змістові.А ще діти переглянули мультфільм «Лис Микита» режисера Володимира Кмитика та художника Едуарда Кирича.

Кожен учасник був нагороджений подякою від департаменту управління культури міськвиконкому та книгою.

Свято книги добігло кінця. До нових зустрічей, говорять нам учасники, покидаючи бібліотеку. Мати наймолодшої учасниці Пономаренко Світлани підходить до бібліотекарів: «Я хочу Вам подякувати за такі цікаві заходи. Мені дуже сподобалось. Спочатку я не збиралася тут залишатися, тільки доньку привела. Потім вирішила залишитись, підтримати її. І рада, що залишилась. Мені було цікаво і дуже сподобалось ».

А переможці конкурсу Семенюк Павло і Тимчук Валентина братимуть участь у обласному конкурсі «Кращий читач року 2016».

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top